DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răsvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost contactată de DNA şi mă voi duce, luni, la ora 10:00, la DNA să declar, sub jurământ, tot ce am declarat şi public”, a declarat Mezei, vineri, la B1 TV.

Întrebată de ce a dezvăluit faptul că ministrul Răzvan Cuc i-ar fi cerut să ţină avioanele la sol pe 10 octombrie abia după ce a fost schimbată din funcţie şi nu imediat ce i s-a solicitat acest lucru, Mădălina Mezei a răspuns: ”Eu nu am făcut această declaraţie. Au apărut nişte informaţii în spaţiul public şi nu am făcut decât să le confirm. Obiectivul meu a fost să ţin avioanele în aer şi m-am asigurat prin toate mijloacele că voi evita o astfel de situaţie”. 

Ea a precizat şi că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moţiunii de cenzură. 

Mădălina Mezei a anunţat pe Facebook ca organizează vineri, la ora 16:00, o conferinţă de presă în faţa sediului TAROM de la Aeroportul Otopeni.

 

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al prim-ministrului începerea unei acţiuni de control la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., pentru a verifica aspectele legate de revocarea din funcţie a managerului general Mădălina Mezei.

Mădălina Mezei, revocată din funcţia de director general al Tarom, a declarat pentru HotNews.ro că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să ţină avioanele companiei la sol, inventând probleme tehnice, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moţiunii de cenzură.

Cuc a afirmat, pe Facebook, că "minciunile pe care le aruncă acum pe piaţă, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziţia de director general, nu au nicio acoperire".

"Dacă cineva i-ar fi cerut aşa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, şi să spună lucrurilor pe nume", a susţinut Cuc, care i-a transmis lui Mezei: "întoarceţi-vă acolo unde ştiţi cel mai bine activitatea: la ticketing şi protocol".

Consiliul de Administraţie al Tarom a precizat joi seară că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau. "Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR", arată reprezentanţii Tarom.

 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.