Directorul SC Horticultura, Andrei Drăgilă, care conduce instituţia din subordinea Consiliului Local Timişoara încă din 1991, a transmis, marţi, că a fost intimidat de viceprimarul Ruben Laţcău (USR) care i-ar fi solicitat demisia din postul de director transmiţând că ”trebuie să aducă oameni noi în posturile de conducere”. Drăgilă a adăugat că s-au făcut presiuni asupra sa să demisioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din păcate sunt nevoit să prezint public o situaţie extrem de gravă care m-a afectat direct. La sfârşitul săptămânii trecute, am avut o discuţie privind activitatea mea cu domnul viceprimar al Timişoarei, Ruben Laţcău, la iniţiativa dânsului. Fără menajamente domnul viceprimar mi-a cerut demisia din postul de director la Societatea Horticultura, spunându-mi că trebuie să aducă oameni noi în posturile de conducere. Am fost intimidat şi s-au făcut presiuni asupra mea pentru a demisiona din postul pe care l-am ocupat în urma unui concurs legal”, transmite Andrei Drăgilă, într-un comunicat de presă.
 
Directorul Horticultura a mai precizat că este cel mai longeviv director din acest sector de activitate, că instituţia nu a avut pierderi şi că a avut rezultate excelente la fiecare bilanţ.
 
”Sunt de 38 de ani în această funcţie şi sunt probabil cela mai longeviv director din acest sector de activitate. Societatea pe care o conduc nu a avut pierderi în niciun an de când sunt eu director, am avut rezultate excelente la fiecare bilanţ şi mi-am văzut de treaba indiferent de culoarea politică a celor care au condus primăria în toţi aceşti ani. Nu am fost tratat în acest fel de niciun primar sau viceprimar indiferent de partidul din care proveneau. Eu sunt un profesionist care îşi vede de treaba şi nu face politică şi nu pot să accept că cineva să îşi bată joc de mine şi de muncă mea. Nu există niciun motiv legal, finaciar sau de altă natură pentru schimbarea mea şi nu pot fi de acord că acest lucru să se intmple din raţiuni strict politice sau personale. Nu am de gând să mă las intimidat dar nici nu pot trece peste această tentativă de a-mi pată muncă şi carieră. Eu voi rămâne acelaşi om dedicat comunităţii şi voi munci cu seriozitate şi corectitudine, cel puţin până la expirarea mandatului de director la SC Horticultura”, a mai transmis Drăgilă.
 
Andrei Drăgilă ocupă funcţia de director al SC Horticultura din anul 1991.
 
Viceprimarul municipiului Timişoara, Ruben Laţcău, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.
 
Marţi urmează să fie numite noi consilii de administraţie atât la Horticultura, cât şi la societatea Pieţe SA, ambele fiind în subordinea Consiliului Local Timşioara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.