Liderul interimar al organizaţiei judeţene PNL Iaşi după ce Costel Alexe s-a autosuspendat din funcţie la finalul lui aprilie, deputatul Alexandru Muraru, a anunţat că va candida pentru preşedinţia filialei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am decis astăzi să-mi depun candidatura la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Iaşi. Nu este o decizie de moment, este un proiect politic nou la care mă angajez pentru următorii ani.
 
Văd astăzi viitorul conducerii PNL Iaşi ca un efort de echipă, colectiv, centrat pe performanţă politică, comunicare şi mai ales creşterea dialogului cu cetăţenii, pe o relaţie directă şi pro-activă cu mediul antreprenorial, cu societatea civilă, cu mass-media, cu mediul universitar, cu toţi cei care vor să pună în valoare proiectele lor pentru comunitate adăugându-le o susţinere politică puternică, onestă.
 
Candidez pentru că eu cred că împreună cu echipa liberală, avem de îndeplinit obiective şi angajamente primordiale faţă de ieşenii care şi-au pus încrederea în noi.
 
Avem o misiune foarte clară: punerea în practică a programului de guvernare judeţean, municipal, orăşenesc şi rural. În aceeaşi măsură, reconstruirea încrederii, integritatea în funcţii publice, îmbunătăţirea mecanismelor de democratizare a deciziilor, creşterea gradului de profesionalizare pentru poziţiile de răspundere politice şi administrative sunt priorităţi ale mandatului meu.
 
PNL are la Iaşi, în judeţ şi municipiu, peste 12.000 de membri, o resursă umană care este în sine o valoare inestimabilă a unei organizaţii politice. Aceşti oameni trebuie să fie vocea noastră în fiecare comunitate, legătura directă cu ieşenii.
 
Avem responsabilitatea guvernării centrale, conducerii judeţene şi locale. Obiectivele mele politice locale înseamnă, pentru 2024: Preşedinţia CJ Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, majorităţi în CJ Iaşi, CL Iaşi, menţinerea celor peste 50 de primării câştigate în 2020 şi atingerea numărului de 60 de UAT-uri liberale în toamna anului 2024. Această putere politică şi administrativă trebuie consolidată în perspectiva alegerilor viitoare.
 
Programul de guvernare asumat la nivel judeţean şi la nivelul fiecărei comunităţi trebuie transpus în realitate. Voi fi un preşedinte activ, care se va implica direct pentru ca marile proiecte de investiţii locale să devină realitate. Pornesc pe acest drum cu o bogată experienţă politică, cunosc foarte bine partidul la nivel local şi central. Sunt atuuri care garantează că echipa liberală se poate baza pe mine.
 
Primarii PNL, cei mai activi şi mai mari susţinători administratori publici ai proiectelor pentru dezvoltarea comunităţilor, vor avea în mine un sprijin direct în relaţia cu instituţiile centrale şi guvernamentale. Proiectele comunităţilor vor fi pe masa Guvernului şi suportul meu pentru ei va fi total.
 
Avem nevoie de reprezentare ministerială pentru Iaşi. În mandatul meu, PNL Iaşi, unde avem una din cele mai puternice organizaţii din ţară, atât ca număr de aleşi locali cât şi ca număr de voturi obţinute, obiectivul este să oferim profesionişti în funcţiile ministeriale, pentru domenii importante la nivel naţional. În acest sens, o prioritate pentru mine va fi ca Iaşul să aibă, în Guvern, cel puţin un ministru cu un portofoliu important.
 
Candidatura mea pentru conducerea Organizaţiei Judeţene PNL Iaşi vine, totodată, cu răspundere faţă de transparentizare şi deschidere. Este un obiectiv fundamental să deschidem partidul către elitele academice, economice, din societatea civilă şi către specialiştii din diferite domenii în care Iaşul are nevoie de expertiza lor. Uşa PNL Iaşi va fi deschisă pentru toţi cei care doresc să pună umărul la binele comunităţii. Transparenţa în decizii, în sisteme de promovare este prioritară pentru consolidarea încrederii că în PNL principiile meritocratice sunt cele care vor sta la baza organizaţiei.
 
Un alt obiectiv asumat este profesionalizarea partidului, prin organizarea şcolilor politice şi cursuri de formare pentru aleşii noştri, forumuri pe domenii administrative, dezbateri, campanii civice şi de comunicare, dialog permanent cu aleşii locali şi cu comunităţile.
 
Modernizarea organizaţiei prin digitalizare, debirocratizare, introducerea sistemelor moderne de comunicare internă, aplicaţii web etc. Dragi ieşeni, aveţi încredere în parteneriatul nostru. Împreună mergem în direcţia bună!”, a scris Alexandru Muraru, vineri pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.