Plenul Camerei Deputaţilor, convocat în sesiunea extraordinară, a decis marţi, cu 89 de voturi „pentru” şi două abţineri, repartizarea la Comisia pentru învăţământ a OUG 54/2017 privind acreditarea şcolilor doctorale până la evaluarea periodică, pentru elaborarea raportului, la şedinţă fiind prezenţi doar 102 deputaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a adoptat vineri, o OUG, care prevede că şcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019. Măsura vine după modificarea metodologiei de evaluare a şcolilor doctorale, adoptată de Ministerul Educaţiei în decembrie 2016.

"Extinderea temporară a acreditării şcolilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie  2019, era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale şi să poată emite diplome şi titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educaţiei Naţionale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare", informează Guvernul.

Revizuirea prevederilor legale în acest domeniu se fundamentează pe solicitarea Consiliului Naţional al Rectorilor şi pe nevoia eficientizării, îmbunătăţirii şi transparentizării sistemului educational din România, potrivit Executivului.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat, Senatul fiind decizional în această speţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.