Deputatul Vasile Cîtea (PSD) a transmis, marţi, că tichetele de masă pentru angajaţi vor avea o valoare mai mare, social-democraţii propunând în acest sens creşterea valorii tichetelor, cu 10 lei, de la 1 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă, instituţiile publice şi private din România pot acorda, conform Legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă. Cu acestea pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde. În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 de lei. Asta înseamnă că, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei”, a transmis, marţi, depuatul PSD Vasile Cîtea.  

Potrivit acestuia, suma este destul de mică, având în vedere creşterile de preţuri din ultima perioadă.  

Datele Institutului Naţional de Statistică arată faptul că, în ultimul an, alimentele s-au scumpit cu aproape 10%, însă există şi produse alimentare unde creşterea e de 30%. 

”În acest context, Partidul Social Democrat a propus majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajaţi de la 1 iunie, cu 10 lei. Asta ar însemna un plus de 216 lei pentru fiecare angajat în parte, iar valoarea tichetului va ajunge la 30 de lei. De cealaltă parte, am văzut că există şi o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei. Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete şi să vedem o creştere a lor. E o modalitate de a fi alături de angajaţi şi de a-i ajuta să facă faţă valului de scumpiri”, a mai transmis deputatul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.