Deputatul liberal, Florin Roman a cerut PSD şi premierului demis, Viorica Dăncilă ”să rupă frăţia cu criminalii, violatorii şi tâlharii”, după ce a primit răspunsul la două interpelări şi a aflat că ”peste 500 de infractori (...) au ucis, violat şi tâlhărit din nou”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Peste 500 de infractori din promoţia Toader au ucis, violat şi tâlhărit din nou. 509 de deţinuţi care au fost eliberati in baza legii recursului compensatoriu, aşa-zisa promoţie Tudorel Toader, au comis noi infracţiuni violente. Aici vorbim de crima, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantila etc. Este răspunsul oficial al ministrului Justiţiei la o interpelare, pe care am adresat-o in calitate de deputat PNL. Ministrul Ana Birchall ma mai informează ca numărul celor care au beneficiat de beneficiile recursului compensatoriu de la intrarea in vigoare a legii este de 21.049 persoane”, a scris deputatul Florin Roman pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit deputatului, mai mult de 7000 au fost cazuri de infracţiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificata etc. 1877 de persoane eliberate au fost reincarcerate, iar 509 deţinuţi eliberaţi din nou au comis noi crime, violuri şi tâlharii.
Până în prezent, potrivit răspunsului Ministerului Justiţiei la interpelarea adresată de deputatul liberal Florin Roman, au fost eliberaţi peste 21.000 de infractori, în baza recursului compensatoriu, din anul 2017.
 
”Vă comunicăm faptul că de la data de 19.10.2017, până la data de 18.09.2019, s-au înregistrat 21.049 de liberări, ca urmare a prevederilor Legii nr. 169/2017. Dntre acestea, 7.003 persoane au fost condamnate pentru infracţiuni de tâlhărie, omor, ucidere, viol, dare de mită (...) În perioada anterior menţionată, din totalul liberărilor, s-au înregistrat 1.877 de reîncarcerări”, se arată în răspunsul Ministerului Justiţiei.
 
Informaţiile i-au parvenit parlamentarului în urma unei interpelări în care solicită precizări referitoare la persoanele eliberate mai repede din penitenciar în baza recursului compensatoriu, de la intrarea în vigoare a legii respective şi până în luna septembrie 2019.
 
Deputatul Florin Roman mai spune că Guvernul PSD a pregătit o ordonanţă de înăsprire a pedepselor pentru cei care comit fapte grave, însă această ordioanţă nu a mai fost adoptată.
 
”Tot ministrul Justiţiei îmi raspunde oficial unei alte interpelări in care îmi comunica faptul că la nivelul lunii august, după drama de la Caracal, guvernul Dăncilă a pregătit un OUG de înăsprire a pedepselor pentru cei care comit fapte grave, spre limitele maxime, însă acel proiect a rămas in aer”, a mai scris deputatul.
 
În urma celor două răspunsuri pe care le-a primit de la Ministerul Justiţiei, în urma interpelărilor sale, deputatul solicită PSD şi premierului demis Viorica Dăncilă, în numele PNL, ”să rupă frăţia cu criminalii, violatorii şi tâlharii.
 
”PNL solicită PSD şi premierului demis Viorica Dancila sa rupă frăţia cu criminalii, violatorii şi tâlharii şi sa accepte abrogarea recursului compensatoriu şi înăsprirea pedepselor pentru criminali, violatori şi tâlhari”, a mai scris Roman.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.