Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că PSD politizează examenul de rezidenţiat invocând lipsa unui ministru al Educaţiei pentru o eventuală amânare a acestuia. ”Dăncilă să dea Ordonanţă de Urgenţă”, a transmis deputatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Actuala guvernare se foloseşte, în această campanie electorală, până şi de studenţii de la Medicină. Există pârghii legale pentru ca examentul de rezidenţiat să poată fi susţinut la data stabilită. Guvernul poate emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru ca Ministerul Sănătăţii să organizeze, fără a avea nevoie şi de acceptul Ministerului Educaţiei, examenul de rezidenţiat”, a transmis, joi, deputatul Antoneta Ioniţă, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.

Aceasta susţine că ”în trei ani de guvernare, PSD a dat Ordonanţe de Urgenţă pe bandă rulantă doar ca să facă pe plac intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, însă acum, când există cu adevărat o urgenţă, Guvernul nu ia nicio măsură”.

”Cer premierului Viorica Dăncilă, cât şi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, ca la următoarea şedinţă de Guvern să ia măsurile legale şi să ofere şansa studenţilor de a participa la examenul de rezidenţiat. Executivul nu se poate prevala de faptul că nu are la îndemână pârghiile legale. Le are! Faptul că  Guvernul încă nu a găsit soluţia arată nivelul scăzut de competenţă şi de rea-voinţă ce caracterizează astăzi administraţia centrală controlată de PSD. Soluţii legale există, însă prim-ministrul Vorica Dăncilă, cât şi ministrul Sănătăţii se fac că nu le văd.  Această atitudine a Guvernului reprezintă încă un argument în plus că această moţiune de cenzură  a Opoziţiei reprezintă cu adevărat  o necesitate politică!”, a mai transmis deputatul liberal.

Interimatul lui Daniel Breaz la Ministerul Educaţiei a expirat în 17 septembrie. Examenul de rezianţiat este programat în 17 noiembrie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.