Deputatul Daniel Constantin (PNL) a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că există un acord în coaliţie ca anvelopa de creştere a pensiilor să fie de 15%, el precizând că în acest moment sunt două variante de discuţie, fie o creştere de 6,2% şi apoi să se aplice o creştere diferenţiată în acest plafon de 15%, iar pensiile mici să crească mai mult decât cele mari, sau o creştere unitară la toate pensiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o şedinţă a BPN, pe subiectul ce va cuprinde bugetul pe pensii. Cel târziu pe 9 decembrie se va adopta în Guvern proiectul de buget pe 2023 şi intenţia este ca până pe 15 decembrie să îl avem trecut prin comisii, dezbateri în Parlament”, a spus Daniel Constantin.

Deputatul PNL a continuat: ”Eu înţeleg că există un acord în coaliţie şi PSD şi PNL au agreat ca anvelopa de creştere să fie de 15%, pe bugetul de pensii. Încă se va mai dezbate, probabil săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a coaliţie. Sunt două variante, una o creştere unitară de 6,2 puncte procentuale, înţeleg că aşa prevede legea, să se actualizeze cu rata inflaţiei (..) şi apoi să se aplice o creştere diferenţiată în acest plafon de 15% aşa cum a fost angajamentul”.

Daniel Constantin a mai menţionat că, diferenţiat, dacă se va merge pe această variantă, ”vor fi creşteri pentru pensiile mai mici, creşteri care vor fi mai mari, se va ajunge undeva la 20%, 30%, poate chiar mai mult, iar la pensiile mai mari o creştere mai mică”.

El a precizat că ”există această discuţie ca şi pensiile mai mari, peste 3.000 de lei, să aibă o creştere, dar această creştere să fie ceva mai mică”.

”O altă variantă care a fost intens dezbătută şi cred dorită de colegii din PNL a fost ca această creştere să fie unitară, pentru că ar răspunde acelui principiu pe care eu l-am auzit de multe şi la colegii de la PSD, de contributivitate. E o chestiune legată şi de constituţionalitate, dacă este constituţională o creştere diferenţiată, se va analiza”, a menţionat liberalul. 

Daniel Constanti a mai spus că acum este un concurs electoral. ”Vom vedea, important este să nu avem un concurs electoral când sunt aşteptări mari de la noi”, a mai spus el. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.