Deputatul Daniel Constantin susţine că el şi mai mulţi parlamentari ai Pro România vor vota învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban fără a fi negociat "funcţii sau alte avantaje", arătând că dacă ar fi votat în schimbul unor funcţii ar fi acceptat ofertele primite de la PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Majoritatea celor din Pro România probabil că nu vor veni la vot, dar sunt câţiva oameni care vor să îşi exercite votul pentru învestirea Guvernului Orban. Sunt şase, şapte, posibil chiar opt colegi care vor fi prezenţi şi vor vota pentru învestire”, a afirmat Daniel Constantin înaintea şedinţei de învestire a noului executiv.
 
Acesta a precizat că votul dat de parlamentarii partidului fondat de Victor Ponta pentru învestirea guvernului "arată consecvenţă” în contextul în care aceştia au votat şi moţiunea de cenzură. 
 
"Cred că trebuie să dovedim responsabilitate, e nevoie de o rectificare rapidă astfel încât oamenii să aibă garanţia că vor fi plătite pensiile şi salariile, e nevoie să avem legea bugetului de stat pentru 2020, să fie adoptată cât mai repede„ a arătat Daniel Constantin, explicând motivele pentru care a decis să voteze guvernul.
 
Acesta a negat că ar fi negociat funcţii în schimbul votului. 
 
"Am avut discuţii şi eu şi alţi colegi, de-a lungul timpului, nu de acum. Înainte de moţiunea de cenzură. Principalele discuţii pe care le-am avut nu au fost pe funcţii sau alte avantaje, ci au fost legate de ceea trebuie făcut în această ţară. (...) Dacă vânam funcţii sau alte avantaje vă asigur că răspundeam ofertelor care au venit de la PSD. Nu asta dorim, dorim acea stabilitate despre care se vorbea pentru că riscăm să fim arătaţi cu degetul că din cauza noastră nu se întâmplă nici investiţii, nici pensii, salarii” a spus Constantin. 
 
Reprezentantul Pro România a spus că doreşte să rămână în relaţii "civilizate" cu Victor Ponta, care nu este de acord ca parlamentarii Pro România să voteze învestirea guvernului Orban. 
 
"Este opţiunea pe care el a avut-o, i-am explicat care sunt raţiunile noastre şi sunt convins că în continuare vom avea o relaţie civilizată, indiferent de decizia pe care domnia sa o va lua. Nu voi ezita, dacă ceilalţi colegi sau altcineva ne va spune că nu mai putem să mergem mai departe nu voi ezita şi cu siguranţă ne vom găsi calea” a spus Daniel Constantin.
 
La rândul său, Sorin Cîmpeanu a afirmat că votează guvernul pentru că „este nevoie de interlocutor guvernamental” şi trebuie ţinut cont de „interesul naţional”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.