Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat marţi, la Parlament, că, dacă va fi „provocat”, poate va candida la şefia partidului deoarece nu se teme de o astfel de candidatură, El a precizat că încă din decembrie i-a spus lui Călin Popescu Tăriceanu că nu avea intenţia să candideze, fiind practic o cursă în care Tăriceanu aleargă singur, iar dacă lucrurile se desfăşoară într-o asemenea manieră, preşedintele Senatului va ieşi pe locul doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu, l-am informat că nu este o bătălie pentru funcţii, l-am informat din luna decembrie că nu aveam intenţia să candidez, practic e o cursă în care dânsul aleargă singur şi, dacă lucrurile se desfăşoară aşa cum se desfăşoară acum, probabil că va ieşi pe locul doi. Dânsul mi-a propus o funcţie de preşedinte executiv, o să reflectez asupra acesteia, reflectam asupra acesteia, nu ştiu dacă mai este cazul”, a precizat Daniel Constantin.

Chestionat ce vorbeşte cu Victor Ponta, vicepremierul a reiterat faptul că nu are un proiect politic cu social-democratul.

„Multe alte lucruri care ţin de viaţa privată, nu am un proiect pentru că ăsta a fost un element pe care anumiţi colegi, sunt subiectivi aici, foşti colegi din ALDE care cred că trebuiau în această perioadă să fie ceva mai diplomaţi, reţinuţi, au fost într-o anumită parte politică a partidului şi probabil că au simţit acum nevoia să se apropie mai mult. Dar cred că declaraţiile jignitoare, declaraţiile pe care le-au făcut în această perioadă îi descalifică. Proiectul meu politic se numeşte ALDE, vreau să construiesc mai departe în ALDE. Nu am un alt proiect politic în afara ALDE”, a subliniat Daniel Constantin.

Întrebat dacă va candida la şefia ALDE pentru a-şi susţine propria poziţie în partid, Daniel Constantin a spus că nu exclude această posibilitate, dacă va fi „provocat”.

„Poate o să fac şi lucrul acesta dacă sunt provocat, dar pe un Congres care se desfăşoară pe principii corecte. Am vrut să vă spun că agreasem dinainte să nu candidez, pentru că vreau să demonstrez că îmi doresc progresul acestui partid, nu îmi doresc certuri. Dar dacă lucrurile se pun aşa, nu mă tem de o candidatură”, a conchis Daniel Constantin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.