Europarlamentarul Daniel Buda a declarat în şedinţa PNL că nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor, fiind vorba despre o decizie politică, el precizând că în acest moment sunt şapte state din UE în care s-au comasat alegerile din acest an. La rândul lui, deputatul Florin Roman a spus că din banii economisiţi de Guvern în urma comasării alegerilor poate fi finanţată ridicarea pragului pentru neimpozitarea pensiilor, impactul financiar fiind de 2 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a firmat în şedinţa conducerii partidului că nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor şi că este vorba de o decizie politică, potrivit unor surse liberale.

El a precizat că există şi un precedent, pentru că în şapte state din UE sunt comasate alegerile în acest an, şi a dat ca exemplu Irlanda, Malta, Belgia.

La rândul lui, deputatul Florin Roman a spus că statul român trebuie să plătească 4 miliarde de lei, costurile alegerilor, iar 2 miliarde costă neimpozitarea pensiilor până în 3000 de lei.

”Am găsit impactul bugetar. Hai să nu facem patru rânduri de alegeri şi avem bani pentru pensionari”, le-a spus Roman liberalilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.