Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că acuzaţiile din textul acesteia sunt minciuni şi a susţinut că actuala guvernare construieşte, iar opoziţia demolează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Spuneaţi că vom duce economia în colaps. Datele vă contrazic. Pe baza acestui program, PIB creşte cu 266 miliarde de lei, mai mult decât în 7 ani înainte de venirea noastră la guvernare. E o realitate pe care vă feriţi să o comentaţi”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a susţinut că datele economice sunt mult prea evidente, iar opoziţia aruncă cu vorbe goale şi nu răspunde la argumentele incontestabile puse în faţă.

Ea a spus că investiţiile totale s-au majorat cu 5,7%, situând România pe primele locuri în UE, că PPP este un instrument prin care investiţiile sunt atrase rapid.

„Criticaţi faptul că pierdem şansa de a ne dezvolta cu fondurile UE. E incredibil în condiţiile în care l-aţi susţinut pe dl Cioloş, care a condus guvernul zero, care nu a lăsat nimic în urmă”, a susţinut Dăncilă.

Premierul a spus că actualul Guvern are o cotă de 29% la absorbţie, foarte aproape de media europeană.

„Mă voi referi la alte neadevăruri din moţiune. Unul e că am fi crescut pe datorie. Dacă ar fi atât de mare, datoria s-ar vedea în deficitul bugetar, care nu a depăşit 3%. Omiteţi să spuneţi că împrumuturile sting alte împrumuturi mai vechi, făcute în condiţii proaste în guvernarea dvs. Avem a patra cea mai mică datorie netă din PIB la nivelul UE”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a precizat că este total fals că au crescut facturile la energie. 

„O altă minciună este că Guvernul nu ar fi respectat termenul legal de a mări pensiile de la 1 ianuarie 2018. Vă rog să încetaţi cu această mare ipocrizie. Începând din 2017 pensiile au crescut în avans. Vă înţeleg, dvs. sunteţi obişnuiţi cu tăierile. (...) Vă atrag atenţia să nu mai răspândiţi în spaţiul public minciuni, aşa cum aţi făcut atunci când aţi susţinut că nu mai sunt bani de pensii şi salarii”, a mai declarat Dăncilă.

Premierul a spus că cea mai mare minciună este că Guvernul a amânat creşterea alocaţiilor. „Vă recomand să puneţi moţiunea în plic şi să i-o trimiteţi dlui Iohannis la Cotroceni. Blocarea bugetului a dus la amânarea creşterii alocaţiilor”, a susţinut Dăncilă.

„Noi creştem venituri, dvs le tăiaţi, noi reducem şi eliminăm taxe, dvs le creşteţi şi puneţi taxe noi, noi creăm locuri de muncă şi reducem şomajul, dvs tăiaţi locuri de muncă şi creşteţi şomajul, noi construim, dvs demolaţi”, a mai spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.