Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat luni, după ce Guvernul Orban a trecut de Parlament, că astăzi este o zi neagră pentru democraţie, în care preşedintele Klaus Iohannis a reuşit să-şi impună locotenenţii la Palatul Victoria. ”S-a desăvârşit operaţiunea ilegitimă de confiscare a puterii Executive”, a spus Dăncilă, anunţând că PSD intră în opoziţie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

”Am văzut în Parlament încununarea tuturor manevrelor şi jocurilor politice făcute de preşedintele Klaus Iohannis. S-a desăvârşit operaţiunea ilegitimă de confiscare a puterii Executive. Este o zi neagră pentru democraţie, ziua în care Iohannis a reuşit să-şi impună locotenenţii la Palatul Victoria, oameni propuşi la ministere cheie, respinşi la audierile în comisii. Este o situaţie fără precedent care scoate la lumină cinismul lui Klaus Iohannis şi bătaia sa de joc faţă de instituţiile statului”, a declarat Dăncilă.
 
Ea a acuzat că noua putere va abandona creşterile de pensii şi salarii şi va comasa spitale, va reduce salariile din sistemul pblic, va creşte tarifele pentru populaţie prin înlăturarea plafoanelor. 
 
”Asta vreţi împreună cu miniştrii dumneavoastră care nu au fost în stare să spună ce vor să facă şi cum”, a declarat Dăncilă.
 
”De astăzi, PSD intră în mod oficial în opoziţie şi ne vom asuma responsabilităţile care recurg din acest rol. Să fie foarte clar că toţi cei care au trădat la acest vot au fost deja excluşi din PSD. Aşa este corect şi normal faţă de românii care şi-au pus încrederea în noi. Va fi cea mai grea opoziţie pe care acest Guvern o poate avea. Un guvern ghilotină, slab”, a declarat fostul premier.
 
”Scopul acestui nou Executiv este de a-i da lui Iohannis un nou mandat – un afront la democraţie”, a comentat Viorica Dăncilă.
 
”Avem un preşedinte dictator, abuziv, care şi-a pus în cap să spulbere orice partid care i se opune”, a continuat ea.
 
”Aveţi curaj, domnule Iohannis! Românii merită o explicaţie pentru acest mandat ratat. Mai aveţi 20 de zile până când veţi vedea că România nu doarme şi nu e absentă”, i s-a adresat ea preşedintelui.
 
”Am lăsat toate la zi. Am lăsat toate lucrurile în ordine. Dacă este nevoie să merg şi să predau, voi face acest lucru”, a subliniat Viorica Dăncilă.
 
Ea a primit un buchet de flori de la fostul ministru al Agriculturii Petre Daea şi şi-a încheiat declaraţia în aplauzele foştilor colegi de Cabinet.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.