Prim-ministrul demis Viorica Dăncilă susţine că programul de guvernare anunţat de premierul desemnat Ludovic Orban este axat de austeritate, acest lucru însemnând tăieri de salarii şi concedieri din sistemul bugetar. Dăncilă spune că programul de guvernare propus de către PNL denotă ”lipsă de viziune şi coerenţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a declarat, luni, la începutul şedinţei de guvern, că această criză politică, declanşată de preşedintele Iohannis, are costuri considerabile, suportate de către cetăţeni. 

“Criza politică declanşată de preşedintele Klaus Iohannis are costuri considerabile, suportate în totalitate de cetăţeni. Am fost zi de zi alături de oameni în această perioadă, în mai multe regiuni ale ţării. Românii sunt foarte atenţi la ceea ce se întâmplă şi sunt preocupaţi de salariile, pensiile şi drepturile sociale, sunt preocupaţi ca acestea să fie plătite la timp şi să nu fie tăiate în perioada următoare. Le înţeleg temerile şi sunt absolut justificate”, a afirmat Dăncilă.

Ea a menţionat că programul de guvernare al PNL este axat pe austeriate.

“Programul de guvernare, anunţat de premierul desemnat, este axat pe austeritate, fie că înseamnă îngheţarea pensiilor, concedieri în sistemul bugetar şi tăieri de salarii ori lipsă de soluţii în domenii prioritare, precum sănătatea, educaţia şi infrastructura. Este un program de guvernare lipsit de viziune şi de coerenţă. Totodată, lista miniştrilor nominalizaţi denotă improvizaţie, iar numărul mic al femeilor din guvern arată lipsa de preocupare pentru egalitatea de gen”, a explicat premierul.

Dăncilă a mai afirmat că susţine în continuare Pactul pentru bunăstarea românilor.

“Am anticipat aceste intenţii, motiv pentru care am propus pactul pentru bunăstarea românilor, generat de preocuparea pentru binele oamenilor. Susţin în continuare acest document, cu atât mai mult, cu cât dezbaterile din ultimele zile arată cât este de necesar”, a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai anunţat că are în vedere creşterea numărului de secţii de votare în diaspora la 835, dublu faţă de alegerile europarlamentare din acest an.

“În toată această perioadă în care domnul Klaus Iohannis nu şi-a făcut simţită prezenţa, premierul desemnat şi-a căutat susţinerea politică, guvernul a continuat să lucreze. A luat toate măsurile pentru pregătirea şi desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale astfel încât să asigurăm dreptul la vot tuturor cetăţenilor români atât în ţară, cât şi în afara graniţelor ţării. Pentru exercitarea votului românii din diaspora au la dispoziţie trei zile. În plus, avem în vedere creşterea numărului secţiilor de votare, la 835, aproape dublu faţă de alegerile europarlamentare din luna mai”, a mai anunţat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.