Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că PSD va susţine candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naţionale. Dăncilă a precizat că s-a dorit ”o abordare foarte corectă”, astfel încât, în funcţie de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a fost întrebat, luni, dacă PSD va susţine candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR şi a răspuns: ”Este important şi guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată. În funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”.

Aceasta a confirmat că PSD îl va susţine pe Isărescu, dar a precizat care mai sunt posturile care revin formaţiunii.

”Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a mai anunţat Viorica Dăncilă.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR. 

Mugur Isărescu, susţinut de PSD şi ALDE pentru un nou andat de guvernator pentru cinci ani, conduce instituţia de 30 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.