Premierul Viorica Dăncilă a explicat luni seară la Antena 3 că la întâlnirea sa de la Bruxelles cu preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei Europene, au adus în discuţie modificările la legile justiţiei şi ea le-a spus că aceste nu încalcă statul de drept şi nu există a încălcării statului de drept, moment în care Frans Timmermans a readus în discuţie protocoalele secrete despre care “era informat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Da, ştiau despre acest lucru (protocoalele dintre SRI şi alte instituţii – n.r.). Au adus în discuţie legile justiţiei, am spus că aceste legi nu încalcă statul de drept, sunt legi care au fost votate în Parlamentul României, au mers la CCR, ceea ce nu este constituţional va fi reglementat, deci nu există o temere a încălcării statului de drept. În acel moment, îmi aduc bine aminte, domnul Timmermans a readus în discuţie protocoalele secrete. Ştia despre aceste lucuri, era informat”, a spus Dăncilă, întrebată dacă oficialii UE ştiau despre protocoalele încheiate între SRI şi alte instituţii din ţară.

Premierul Viorica Dăncilă anunţa la începutul lunii iulie că a discutat cu oficialii europeni de la Bruxelles despre protocoalele de colaborare dintre instituţiile din justiţie cu serviciile secrete, precizând că vicepreşedintele CE Frans Timmermans a spus că este un lucru grav, iar preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, ar fi spus că încheierea acestor protocoale nu doar că este gravă, dar încalcă şi principiile democraţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.