Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, întrebată despre acuzaţiile făcute de Gabriela Firea, a spus că nu va face ”ceea de dezaprobă” la primarul general şi îşi va spune punctul de vedere în cadrul partidului. În plus, premierul a afirmat că sondajele „se pot schimba foarte rapid”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a fost întrebată, duminică, la Ploieşti, despre acuzaţiile aduse de Gabriela Firea în legătură cu desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale şi a spus că îşi va spune părerea în cadrul partidului.

„Nu am să fac eu ceea ce dezaprob la doamna Firea. Consider că cea ce avem de discutat trebuie să se facă în forurile statutare ale partidului, pentru că dacă vrei cu adevărat ca acest partid să obţină rezultate bune trebuie să ai discuţii cu colegii tăi în interiorul Biroului Permanent Naţional, în interiorul Comitetului Executiv Naţional. Atunci când ieşi în spaţiul public şi-ţi ataci colegi sau preşedintele partidului, nu contează, acest lucru se face doar pentru imagine şi nu pentru că vrei într-adevăr să obţii un rezultat pentru partid”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă există un sondaj care să arate cum se situează ea în preferinţele electoratului ca posibil candidat la prezidenţiale, Dăncilă a spus că există mai multe sondaje care vor fi prezentate în cadrul partidului, menţionând că sondajele „se pot schimba foarte rapid”.

„Un pas greşit, o declaraţie neinspirată, o măsură care nu este agreată poate schimba un sondaj. Pentru mine e importat ca, dincolo de sondaj, cel sau cea care va candida pentru preşedinţia României să aibă în spate toate organziaţiile judeţene. Un bun rezultat e dat şi de persoana care candidezază, dar în mare măsură şi de implicarea organizaţiilor judeţene. (...) Trebuie să ne întoarcem la modul de abordare pe care l-am avut în 2016 pentru a obţine un rezultat asemănător”, a mai spus Dăncilă.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că ”lucrurile nu merg în direcţia bună” în PSD şi există riscul să fie pierdute toate alegerile care urmează, motiv pentru care a decis să intre în cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale. Primarul general susţine că PSD are nevoie de luptă, nu de un candidat neconflictual.

”Eu cred că este o mare greşeală a spune întâi: «Vreau să decidem după sondaje». Nu ne plac sondajele, le dăm la o parte. Doi: «Vreau să decidă organizaţia». Când simţi că organizaţiile nu sunt unanime (...) elimini şi acest criteriu şi mergi la al treilea, răspândit deja de trei zile: «Ne dorim un candidat care să aducă pace, să aducă linişte, fără conflicte». Păi noi avem nevoie de dezbateri! Noi avem nevoie de luptă!”, a declarat Gabriela Firea, sâmbătă seară, la România TV.

Aceasta a mai spus că PSD caută un candidat neconflictual, ”mămică, tănic, bunică, bunic al naţiunii”.
Întrebată dacă este o înţelegere a PSD cu Iohannis, Firea a spus: ”Eu nu pot să fac această afirmaţie sută la sută. Eu spun ce se vede, că nu prea vrem să deranjăm ceilalţi candidaţi. Trebuie să fim Zen”, a mai declarat primarul general.

Aceasta susţine că sunt mulţi sociali-democraţi caregândesc ca ea, dar nu vor avea curaj să-şi susţină punctul de vedere, de aceea nu va câştiga soluţia în care PSD să aibă un candidat ”bătăios”.

”A fi bătăios, nu înseamnă că eşti lipsit de respect, nu înseamnă că ai doar gura mare, fără argumente. Întotdeauna trebuie să ai argumente şi fermitatea să poţi să ţi le susţi. Să nu ai scheleţi în dupal şi grupuri de interese care te dirijează, care te manipulează” a mai spus Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.