Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată duminică, la Focşani, cum va reprezenta România în plan extern în calitate de preşedinte, în condiţiile în care nu ştie nicio limbă străină şi nici cu limba română nu se prea descurcă, replica sa fiind: ”Să jigneşti este atributul oamenilor slabi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentă duminică la Focşani într o vizită electorală, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a fost întrebată cum crede că va reprezenta România în plan extern in condiţiile în care nu cunoaşte nici o limbă străină şi nici cu limba română nu prea se descurcă.

”Ştiţi că, unul dintre atributele unui preşedinte este reprezentarea externă. Dumneavoastră cum credeţi că o să vă descurcaţi în condiţiile în care nu ştiţi nicio limbă străină şi nici cu limba română nu prea vă descurcaţi. " a fost întrebată Dpncilă. . La rândul său, premierul a răspuns: ”Să jigneşti este atributul oamenilor slabi… Al oamenilor slabi care nu au argumete”.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, la Timişoara, de ce nu se descurcă în limba engleză, aceasta răspunzând că trebuie să fim mândri că suntem români.

”Legat de limba engleză, suntem în România, haideţi să fim mândri că suntem români. Să nu ducem în derizoriu anumite realizări ale guvernului” , a spus Dăncilă, răspunzând unei întrebări. 

”Să ştiţi că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză şi îi apreciez pe toţi care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină. Dar ţin mai puţin la această ţară. În limba engleză se duc şi spun foarte uşor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susţină pentru această ţară. Eu sunt un pro-european convins, am fost europarlamentar 9 ani de zile, liderul delegaţiei europarlamentarilor, dar de fiecare dată mi-am susţinut ţara şi am obţinut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puţin bine o anumită limbă străină… eu cred că este relevant. Dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei şi cu câtă demnitate îţi reprezinţi ţara atât în ţara ta, dar mai ales în afara graniţelor ţării”, a replicat Viorica Dăncilă.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.