Fostul premier Viorica Dăncilă îi răspunde lui Ludovic Orban, care a calificat guvernarea PSD drept ”catastrofală”, ea afirmând că ”premierul COVID şi guvernarea lui ratată n-au reuşit decât să prăbuşească speranţele oamenilor” şi că ”ciocoismul galben care conduce azi România împinge la faliment judeţele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiindcă nu poate face campanie electorală pe realizările guvernării liberale (care sunt zero), premierul Ludovic Orban se luptă în continuare cu PSD, la aproape un an de la preluarea puterii”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Ea îi transmite actualului premier că o guvernare PSD în 2020 ar fi arătat mult mai bine decât guvernarea eşuată a PNL.

”Premierul COVID şi guvernarea lui ratată n-au reuşit decât să prăbuşească speranţele oamenilor, să inducă frica în societate şi să irite tot mai mulţi români cu politizarea distrugătoare a administraţiei. Ciocoismul galben care conduce azi România împinge la faliment judeţele şi afectează grav şansele comunităţilor locale la dezvoltare”, susţine fostul premier social-democrat.

Dăncilă susţine că ”cel mai bun răspuns la dezastrul liberal este un vot apăsat pentru PSD”.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat în termeni duri sâmbătă fosta guvernare PSD, susţinând că aceasta a gestionat ţara într-un mod „catastrofal”.

„Puteam să stăm liniştiţi anul trecut, să lăsăm PSD-ul să se facă de râs cu modul catastrofal în care au guvernat, să venim la alegeri să le dăm o bătută de să le iasă pe nas. Dar ce se întâmpla cu România, că întreb? Gândiţi-vă că ne-ar fi prins pandemia, criza economică, seceta, inundaţia cu un guvern condus de Dăncilă şi de echipa de analfabeţi funcţional grupaţi în jurul lui Dăncilă. Unde ar fi ajuns Româna astăzi dacă nu luam decizia de a pune mai presus de interesul personal al partidului pe care îl conduc interesul României? Pentru că România ajunsese într-o fundătură. Toate cancelariile, toate uşile partenerilor noştri strategici erau închise. Conducerile trecute ne-au făcut de râs şi ne-au redus orice posibilitate de a putea să putem să negociem, să ne batem pentru interesele României în toate instituţiile şi organizaţiile din care suntem parte, credibilitatea în faţa mediului de afaceri era la pământ, investiţiile au scăzut dramatic, iar modul în care s-a purtat guvernarea PSD cu oamenii risca să arunce România la periferia Europei. Când  am luat decizia să oprim declinul, să oprim prăbuşirea, sigur că nu ştiam ce va urma”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă după amiază, în discursul rostit la lansarea candidaţilor PNL Sighetu Marmaţiei pentru alegerile locale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.