Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că funcţionarea Bursei de Peşte de la Tulcea înseamnă comercializarea peştelui şi produselor din peşte la un preţ corect, calitatea confirmată a mării şi eliminarea speculei de pe piaţa neagră, precizând că resursa piscicolă din Delta Dunării merită o piaţă concurenţială cu adevărat funcţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a fost prezentă, luni, la inaugurarea Bursei de Peşte de la Tulcea, spunând că acesta este un proiect pe care pescarii din Deltă îl aşteaptă de mai bine de 10 ani.

“Bursa de Peşte de la Tulcea este proiect pe care pescarii din Deltă îl aşteaptă de mai bine de 10 ani. Cu mai bine de un an în urmă, când am preluat responsabilitatea guvernării împreună cu echipa de miniştri pe care o conduc, proiectul de la Tulcea era un proiect blocat şi puţini mai credeau între o perspectivă apropiată ca el să devină operaţional”, a explicat Dăncilă.

Premierul crede că resursa piscicolă din Delta Dunării merită o piaţă concurenţială cu adevărat funcţională.

“Resursa piscicolă bogată din Deltă merită o piaţă concurenţială cu adevărat funcţională, având în vedere că agricultura şi pescuitul contribuie semnificativ la economia judeţului Tulcea şi asigură locul de muncă pentru aproximativ 30% din populaţie. Aceste cifre argumentează o dată în plus importanţa economică şi socială pe care o are noua Bursă de Peşte din Tulcea, un proiect în valoare de aproape 6 milioane de euro, finanţat din fonduri naţionale şi europene”, a explicat premierul.

Viorica Dăncilă a mai precizat că funcţionarea acestei burse înseamnă comercializarea peştelui la un preţ corect şi eliminarea speculei de pe piaţa neagră.

“Am vizitat astăzi punctele tehnologice importante pentru activitatea Bursei şi sala de unde pot fi urmărite tranzacţionările. Ceea ce am remarcat este accentul pus pe adaptarea la cerinţele de performanţă ale unei burse moderne, în deplin acord cu cerinţele economiei competitive. Funcţionarea bursei înseamnă comercializarea peştelui şi a produselor din peşte la un preţ corect, calitatea confirmată a mărfii şi eliminarea speculei de pe piaţa neagră. Ajutăm astfel pescarii şi fermele piscicole să îşi dezvolte afacerile, iar pensiunile din zonă le vor putea oferi turiştilor produse pescăreşti cu adevărat tradiţionale, pregătite din peşte de provenienţă locală”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai anunţat un nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor. Acest program va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultură şi pentru susţinerea industriei alimentare de profil pentru locuitorii Deltei, a mai precizat Dăncilă.

Premierul se află luni la Tulcea, urmând să participe la inaugurarea noului sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea şi să inspecteze lucrările Podului suspendat peste Dunăre în zona Jijila.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.