Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, în plenul Parlamentului, că sunt minciuni informaţiile cu privire la transpunerea legislaţiei penale din România şi că pentru opoziţie nu contează realitatea şi adevărul, ci doar “punerea unor etichete”. Ea a spus că nu o deranjează că i se cere socoteală pentru ceea ce se întâmplă în Parlament şi că, în calitate de preşedinte executiv al PSD, susţine reforma sistemului judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este ciudat să mi se ceară socoteală pentru ce se întâmplă aici, în Parlament, dar nu mă deranjeză. Eu sunt şi preşedinte executiv al PSD şi susţin sută la sută efortul colegilor mei paralmentari de a reforma sistemul judiciar şi de a alinia Codurile penale la principiile consituţionale şi la prevederile europene pentru înlăturarea oricărui abuz”, a afirmat Viorica Dăncilă.

“Sunt multe minciuni care circulă în spaţiul public şi care mizează în mod evident pe resorturile emoţionale ce ar putea cataliza o reacţie socială ostilă indignată şi radicalizată faţă de efortul majorităţii parlamentale (parlamentare – n.r.) de a transpune în legislaţia penală deciziile CCR, ale CEDO şi, nu în ultiul rând, prevederile directivei 344/2016 privind prezumţia de nevinovăţie. Se vorbeşte în moţiune despre aşa-zisa amuptare a instrumentelor de anchetă ale organelor de urmărire penală care nu vor mai putea să prindă infractorii corupţi, criminalii şi violatorii, dar nu contează realitatea şi adevărul, contează doar punerea unor etichete, ceea ce facţi dumneavoastră astăzi”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că se inventează situaţii în care victima unui viol trebuie să stea faţă în faţă cu agresorul, cu toate că în Codul penale forma articolului spune altceva

“Se inventează situaţii în care victima agresiunilor sexuale, chipurile, va fi obligată să dea declaraţii de faţă cu agresorul. Se omite, tot cu bună ştiinţă, să se vadă forma adoptată a Codului de procedură penală, care îi asigură victimei agresiunii sexuale statutul de martor vulnerabil. (...) Chiar dacă debzaterea privind Codurile penale s-a purtat doar în Paralment, iată că opoziţia nu ratează ocazia de a introduce subiectul în moţiunea de cenzură împotriva Guvernului”, a mai susţinut aceasta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.