Premierul Viorica Dăncilă susţine că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic, amintind că a propus la Ministerul Justiţiei o persoană din domeniu, fără a fi înregimentată politic. "Nu am spus niciodată că magistraţii sunt numiţi politic", afirmă Dăncilă, referindu-se la înregistrarea apărută miercuri şi la demersul aşapte membri CSM care au cerut sesizarea CCR în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Interpretarea a fost aşa cum şi-a dorit-o fiecare. Eu am vorbit despre Secţia Specială pentru că, după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut afirmaţii legate şi de Ministerul Justiţiei. Am spus că nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă pe Justiţie, nici pentru desfiinţarea Secţiei, nici pentru alt motiv. Eu nu am spus niciodată că magistraţii au fost numiţi politic, chiar am subliniat faptul că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic şi, dacă vă amintiţi, chiar am propus pentru Ministerul Justiţiei o persoană din domeniul juridic, fără să fie înregimentată politic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic, dar, după cum ştiţi, preşedintele României a fost cel care a respins această nominalizare", a afirmat, miercuri, Viorica Dăncilă.

Întrebată ce le-a promis celor care au revenit în PSD, ea a spus că nu le-a promis nimic.

"Nu le-am promis nimic, am avut discuţii legate de România, legate de responsabilitatea pe care o au, discuţii legate de obligaţia pe care o au faţă de cei care i-au votat şi anume aceea a implementării programului de guvernare. Cei care i-au votat, mai ales din cadrul Partidului Social Democrat, şi-au pus speranţe în ei, speranţa lor a fost să continue această guvernare", a susţinut Dăncilă.

Ea a adăugat că nu poate mulţumi pe toată lumea.

"Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Dar Horia Nasra, după câte ştiu eu, s-a întors în Partidul Social Democrat condus de către Viorica Dăncilă", a mai spus Dăncilă.

Şapte membri CSM cer, printr-o scrisioare, apararea independenţei autorităţii judecătoreşti şi sesizarea CCR cu privire la conflictul juridic dintre premierul Viorica Dăncilă,, pe de-o parte, şi Autoritatea judecătoreasca prin ICCJ, Ministerul Public şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte, după apairţia unei înregistrări de la întâlnirea premierului cu parlamentarii PSD, în care făcea referire la justiţie, dosare şi la Secţia specială privind infracţiunile din justiţie.

Newsweek a prezentat o înregistrare audio în care premierul Viorica Dăncilă le vorbeşte parlamentarilor PSD despre miza moţiunii de cenzură.
"Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secţia specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreţi să ne întoarcem… şi mulţi din această sală ştiu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginaţi că au ca şi miză ocuparea unor posturi de miniştri pentru care nu au niciun program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, declaraă Dăncilă.
 
În înregistrare apare şi ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, care afirmă: "Vreau ca toţi care nu au plecat şi nu au cedat şi nu s-au lăsat păcăliţi, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special, în special, atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputaţi pentru judeţele lor să aibă un cuvânt de spus”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.