Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune că în cazul în care cele şase formaţiuni politice care au dărâmat Guvernul prin moţiune de cenzură nu reuşesc să creeze o majoritate, atunci social-democraţii iau în calcul să facă ei o nouă majoritate. Dăncilă a precizat că deocamdată PSD îi lasă pe cei care au dărâmat Guvernul să vină cu o soluţie şi cel care trebuie să regleze această situaţie este preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este adevărat că în momentul în care şase formaţiuni politice nu reuşesc să creeze o majoritate, vom încerca să creem noi o majoritate. Dar deocamdată noi suntem în opoziţie şi lăsăm pe cei care au dărâmat acest guvern să vină cu o soluţie. Nu vreau să spun care este prima opţiune. Cred că cel care trebuie să regleze această situaţie este preşedintele Iohannis, care este de fapt şi autorul a ceea ce s-a întâmplat. Ştim foarte bine că preşedintele Iohannis a cerut demiterea Guvernului, s-a implicat pentru demiterea Guvernului şi s-a comportat ca un preşedinte de facto al Partidului Naţional Liberal”, a declarat luni, Viorica Dăncilă. 
 
Întrebată dacă va merge cu o propunere de premier la Cotroceni în cazul în care Guvernul Orban nu trece de Parlament, Dăncilă a spus: "Nu, lăsăm şi a doua oară să vedem ce pot să facă. (…) Haideţi să pornim de la buna credinţă că vor reuşi să creeze o majoritate şi să treacă acest guvern”. 
 
Dăncilă spune că în PSD poate fi şi o altă propunere de premier decât ea. 
 
"Dar de ce trebuie să fiu eu? În PSD sunt mai mulţi colegi sau colege care pot fi premieri. Eu am fost premier, acum, vom găsi dacă vom forma o majoritate, bineînţeles că poate fi şi un alt nume, nu neapărat eu. Eu sper să merg la Palatul Cotroceni şi atunci la Palatul Victoria să fie o altă propunere de premier”, a mai afirmat liderul PSD.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.