Premierul Viorica Dăncilă a declarat că luni reprezentanţii PSD vor avea o discuţie cu cei de la ALDE, spunând că nu ştie ce au de gând să facă cei de la ALDE. "(...) eu sunt convinsă că din punct de vedere al corectitudinii partenerii de la ALDE ne vor spune dacă ies sau nu ies din coaliţie şi pe urmă, împreună, în Comitetul Executiv Naţional vom vom lua deciziile", a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu m-am întâlnit astăzi cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, vom avea o şedinţă de coaliţie luni", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa CEX al PSD, răspunzând unei întrebări.

Ea a spus că ar mai putea face şi alte modificări în Guvern, "acolo unde lucrurile nu vor merge bine, bineînţeles că va trebui să remaniez şi să aduc alte persoane care pot face performanţă".

"Nu aş da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniştrii care nu îşi ţin promisiunile făcute sau nu îşi respectă programul de guvernare este normal ca să iau decizii imediate, să nu aştept mai mult timp pentru că aşa am stabilit public", a declarat premierul.

Întrebată dacă, în cazul în care ALDE va ieşi de la guvernare, PSD va veni în Parlament pentru un vot cu o nouă structură a Guvernului sau va înlocui miniştrii pe care îi are ALDE într-o şedinţă CEX, Dăncilă a răspuns: "Nu am făcut acest scenariu, vedem cum evoluează lucrurile, avem o discuţie cu ALDE luni, eu sunt convinsă că din punct de vedere al corectitudinii partenerii de la ALDE ne vor spune dacă ies sau nu ies din coaliţie şi pe urmă, împreună, în Comitetul Executiv Naţional vom vom lua deciziile". 

Dăncilă a mai afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu este vorba de a face concesii ALDE, ci de a lua împreună măsurile care sunt cele mai bune pentru guvern şi pentru coaliţie.

Întrebată dacă, în cazul în care încheie o alianţă cu PRO România, mai poate continua coaliţia, Dăncilă a spus: "Vom discuta tot în coaliţia de guvernare, nu ştiu ce are de gând să facă ALDE, eu ştiu doar atât suntem într-o coaliţie, discutăm despre problemele din coaliţie, iar în coaliţie se află doar PSD şi ALDE".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.