Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi seară, că fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall şi Cosmin Guşă au fost excluşi din PSD. Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall spune că a aflat din presă despre excluderea sa din PSD, întrucât nu a fost invitată la şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a afla acuzaţiile şi a răspunde. "În ciuda acestei atitudini de neînţeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiţia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene şi euroatlantice. Plec din acest partid cu conştiinţa curată că am gestionat agendele instituţiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate şi profesionalism", afirmă Birchall.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Birchall spune că a aflat din presă despre excluderea sa din PSD: Plec din acest partid cu conştiinţa curată că am gestionat agendele instituţiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate şi profesionalism

"Am hotărât excluderea din PSD a celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban, o decizie pe care am discutat-o în Comitetul Executiv Naţional anterior", a anunţat Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx.

Ea a adăugat că s-a discutat şi propunerea privind excluderea Anei Birchall şi a lui Cosmin Guşă.

"La propunerea colegilor mei, s-a discutat şi s-a votat excluderea Anei Birchall şi excluderea lui Cosmin Guşă", a spus Dăncilă.

Referitor la excluderea Anei Birchall, Dăncilă a afirmat: "Vrem ca deciziile care se iau în CEX, nu de o persoană, două, ci de toţi colegii să fie respectate. În momentul în care s-a spus că nu vrem să mai vorbim despre justiţie, că nu vrem ca PSD să se implice în niciun fel, că nu vrem ca atunci când suntem la guvernare să mai aducem acest subiect în spaţiul public, această decizie ar trebui respectată de toată lumea, inclusiv de primul ministru de atunci, preşedintele partidului. Deci acest lucru a stat la baza deciziei pe care am luat-o astăzi, la noi nu mai este o problemă cu justiţie, cei care vor să vorbească despre corupţi şi despre justiţie trebuie să se uite în grădina proprie".

Ea a spus că Anei Birchall i s-a reproşat faptul că a ieşit cu declaraţii pe justiţie, fără să aibă din partea CEX acest drept.

"Faptul că noi am înţeles votul din 22 mai... votul de la europarlamentare, din 26 mai şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie, pentru că nu era subiectul nostru, era subiectul probabil celor care au probleme cu justiţie, dintre candidaţi. Dar doamna Birchall nu a înţeles acest lucru şi a creat o problemă PSD", a mai afirmat Dăncilă.

Dăncilă a spus că s-a abţinut de la vot în ambele cazuri.

"Colegii au fost foarte nemulţumiţi de atitudinea lui Cosmin Guşă. Modul în care s-a raportat la PSD nu a fost corect", a afirmat ea.

Totodată, a fost exclus primarul Bacăului, Cosmin Necula.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, afirmase că unii dintre membrii PSD nu au făcut campanie pentru că ”le-a fost ruşine să tragă” pentru Viorica Dăncilă. În luna septembrie, PSD i-a retras sprijinul politic primarului de Bacău după ce acesta a criticat Guvernul Dăncilă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.