Fostul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a declarat în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre actualul ministru de Finanţe, Adrian Câciu, că i s-a părut că trebuie să înveţe să spună nu, pentru că are responsabilitatea gestionării banilor cetăţenilor. El a mai afirmat că nu îl miră că avem inflaţia la nivelul ăsta,pentru că e un lucru arhicunoscut că PSD vine cu cheltuieli bugetare şi a arătat că cele două pachete de măsuri sociale şi economice adoptate de Executiv până acum cresc cheltuielile cu mai mult de 20 de miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Vîlceanu a fost întrebat ce notă i-ar da ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, el afirmând că o problemă pe care a oservat-o încă de când negociau programul de guvernare este că acesta trebuie să înveţe să spună: Nu!

”Mi s-a părut că trebuie să înveţe să spună Nu, el are responsabilitatea gestionării banilor cetăţenilor. (..) Nu mă miră că avem inflaţia la nivelul ăsta şi e un lucru pe care l-am discutat de când construiam această coaliţie. De atunci s-a văzut şi e un lucru arhicunoscut, că PSD vine cu cheltuieli bugetare. (..) Am spus de atunci că este un prag la care trebuie să ne oprim cu creşterea cheltuielilor, la momentul acela, undeva la 7 miliarde ne permiteam să creştem cheltuielile fără a genera dezechilibre. Acum, sunt mult mai mari”, a spus Vîlceanu, precizând că cele două pachete de măsuri sociale şi economice adoptate de Executiv până acum cresc cheltuielile cu mai mult de 20 de miliarde de lei, plus majorările de la începutul anului.

”Avertizam de atunci şi eu şi Florin Cîţu că vom avea dobânzi mai mari şi era clar că inflaţia va creşte dobânzile”, a mai spus el. 

Vîlceanu a precizat că ”PSD are credinţa că piaţa, antreprenorul,nu poate gestiona situaţia şi trebuie să vină statul să o gestioneze” şi a dat ca exemplu ”discuţia privind taxa pe speculă”.  ”Ce înseamnă specula în economia de piaţă, că vrei să faci profit? Că eşti într-o piaţă care îţi permite să creşti preţul? Dacă statul nu venea cu acest ajutor, preţurile se reglau”, a afirmat Vîlceanu. 

Fostul ministru a mai arătat că atunci când a fost ministrul Finanţelor, anul trecut, au venit mai mulţi bani la bugetul de stat. 

”Trebuie să avem un sistem de taxare echitabil, atâta vreme cât unii plătesc şi alţii nu, nu e echitabil. M-a susrprins în această perioadă că au introdus încă o inechitate, excepţii în sect agricol, în condiţile în care într-un an şi jumătate trebuie să renunţăm la ele”, a mai afirmat Dan Vîlceanu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.