Europarlamentarul PNL Dan Motreanu afirmă vineri că Uniunea Europeană a semnat trei acorduri de grant care vizează modernizarea infrastructurii de transport la punctele rutiere de trecere a frontierei Ungheni, Albiţa-Leuşeni şi Reni-Giurgiuleşti-Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mulţumită cooperării strânse dintre România şi Republica Moldova, putem demara astăzi faza de implementare a trei proiecte foarte importante care vor spori în mod semnificativ capacitatea şi vor facilita fluxurile de trafic de-a lungul frontierei dintre România şi Republica Moldova. Este important ca aceste proiecte să fie implementate rapid, deoarece ele vor apropia şi mai mult Republica Moldova, ţară candidată, de Uniunea Europeană, oferind cetăţenilor şi întreprinderilor sale un acces mai uşor şi mai rapid la piaţa noastră internă”, a declarat Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.
 
Potrivit eurodeputatului, ”în România vor fi modernizaţi 18 kilometri de drum în vederea îmbunătăţirii serviciilor vamale la punctul de trecere a frontierei Ungheni”.
 
”În Republica Moldova se va realiza un nou drum de acces şi un nou punct de trecere a frontierei. Va fi modernizată infrastructura existentă de ambele părţi ale punctului de trecere a frontierei Albiţa-Leuşeni. În acest fel, va fi îmbunătăţită gestionarea fluxurilor de trafic. Spaţiile de parcare din Giurgiuleşti vor fi extinse şi vor fi achiziţionate echipamentele necesesare controlului vamal”, afirmă Motreanu pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.