Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu afirmă, marţi, majorarea alocaţiilor pentru copii rămâne o prioritate a PNL. El reaminteşte că alocaţiile sunt majorare din această lună cu 13,8%, măsură de care vor beneficia 3,8 milioane de copii şi adolescenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alocaţiile de stat pentru copii cresc din această lună cu 13,8%, potrivit deciziei luate de coaliţia de guvernare. De această măsură vor beneficia 3,6 milioane de copii şi adolescenţi. Creşterea alocaţiilor pentru copii rămâne o prioritate a PNL, asumată prin programul de guvernare. Alocaţiile de stat pentru copii au astăzi o valoare dublă faţă de momentul în care PNL a intrat la guvernare în 2019”, a scris, marţi, pe Facebook, Dan Motreanu.

Prim-vicepreşedintele PNL afirmă că, imediat ce a ajuns la guvernare, PNL a promovat o lege prin care alocaţiile sunt indexate anual cu rata inflaţiei.

”De asemenea, alocaţiile au crescut cu 20% la 1 ianuarie 2021. Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă a majorat în două rânduri alocaţiile de stat pentru copii. La 1 ianuarie 2022, alocaţiile pentru copiii cu vârste între doi şi 18 ani au fost majorate cu 13,5%, iar alocaţiile pentru copiii sub doi ani şi copiii cu dizabilităţi au fost majorate cu 40%. La 1 februarie 2023, toate alocaţiile pentru copii au fost indexate cu 5%”, a precizat Motreanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.