Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, consideră că starea de alertă ar putea fi prelungită acolo unde se justifică, dar că la nivel naţional, pe datele existente, nu s-ar mai impune. El a precizat că USR va decide dacă va vota prelungirea stării de alertă în baza datelor pe care Guvernul le va prezenta pentru a susţine această solicitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Poziţia USR este aceea că decizia privind prelungirea sau nu a stării de alertă depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susţinerea unei eventuale solicitări de prelungire a acestei stării de alertă. Din datele pe care le avem până în acest moment există posibilitatea de prelungire a acestei stări de alertă în anumite locuri cum există foarte multe zone în ţară, localităţi, municipii, zone foarte mari unde prelungirea acesteia nu se justifică, cel puţin pe datele pe care le cunoaştem. Dacă Guvernul solicită acest lucru aşteptăm să vină cu nişte date foarte concrete, cu nişte rezultate de testare care să justifice această poziţie. În acel moment USR va putea să decidă dacă va susţine sau nu o prelungire a stării de alertă”, a declarat Dan Barna. 
El a precizat că sănătatea populaţiei este prioritatea zero a ţării şi nu o chestiune de poziţionare politică. 
“Refuzăm să intrăm într-un poker din acesta politicianist, pentru că noi credem că sănătatea populaţiei nu este o chestiune de poziţionare politică, sănătatea populaţiei este prioritatea zero a acestei ţări în momentul de faţă şi dacă Guvernul va veni cu date să justifice prelungirea acestei stări de alertă o vom susţine, dacă datele sunt subţiri sau neconvingătoare, vom lua o decizie fie pentru a susţine şi în discuţiile care vor avea loc vedem dacă are logică. Poziţia mea personală este că starea de alertă ar putea fi prelungită acolo unde se justifică, dar la nivel naţional în momentul de faţă pe datele curente nu pare să existe temeiuri, dar aşteptăm să vedem care va fi poziţia Guvernului”, a transmis liderul USR.

Preşedintele Klus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private. Preşedintele a declarat că,dată fiind dinamica îmbolnăvirlor, opinia este că se impune prelunfgirea stării de alertă, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare, o decizie urmând să fie luată de Guvern în urma unei analize. Mesajul său pentru parlamentarii care urmează să avizeze starea de alertă a fost: ”Fiţi responsabili!”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.