Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Barna a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că singura şansă a educaţiei din România ar fi schimbarea actualului ministru, Sorin Cîmpeanu, deoarece pachetul de legi propus de acesta protejează plagiatorii ”începând cu premierul României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Barna a arătat că pachetul de legi ale educaţiei nu a fost realizat de ”niciun expert serios” şi că încurajează plagiatul.
 
”Începe şcoala săptămâna viitoare. Reforma educaţiei, acea Românie educată pe care ne-a promis-o preşedintele Iohannis, dacă ne uităm la proiectele de legi iniţiate de domnul Cîmpeanu, vedem că ele îşi propun doar să protejeze plagiatorii din această ţară, începând cu premierul României şi continuând cu miniştrii, secretarii de stat şi toţi cei care au aceste probleme de plagiat. Este un proiect de lege despre care chiar şi profesorul Daniel Dan spunea că nu a fost construit cu niciun expert serios. Este un proiect de lege făcut doar ca să găsească scuză şi pavăză pentru cei care atunci când şi-au făcut doctoratele au considerat că era mult mai facil să copieze nişte cărţi de prin bibliotecă şi să se pretindă intelectuali cu un venit în plus prin titlul de doctor”, a declarat Dan Barna.
 
Fostul lider USR este de părere că soluţia pentru educaţia din România este schimbarea actualului ministru, Sorin Cîmpeanu.
 
”Dacă vorbim de educaţie, singura şansă este să avem un nou ministru competent. Ministrul Cîmpeanu trebuie să plece pentru că a eşuat în încă o reformă a educaţiei pe care de 30 de ani o tot face această ţară şi asumată de preşedintele Iohannis, o Românie educată care, din păcate, nu aduce nimic. Încă o ratare a acestui Guvern”, a concluzionat Dan Barna.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.