Liderul USR, Dan Barna a declarat, la Timişoara, în cadrul unui miting electoral al Alianţei 2020 USR Plus, că "Fără penali în funcţii publice" ar trebui să fie pentru actuala generaţie, ceea ce a fost Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara pentru generaţia părinţilor noştri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna, liderul USR, a declarat, la mitingul duminică de la Timişoara că acest oraş este simbolul democraţiei româneşti.

”Timişoara este simbolul democraţiei româneşti şi asta pentru că în 1989 voi aţi pornit Revoluţia care a scăpat România de dictatura comunistă, dar acum, după 30 de ani trebuie să pornim o nouă Revoluţie şi da, suntem în Timişoara să facem asta. Gândiţi-vă cum ar fi arătat, poate, România dacă atunci, în 89 am fi avut puterea, ca societate, să ducem acea declaraţie până la capăt şi Punctul 8 (al Proclamaţiei de la Timişoara - n.r.) să devină lege. Pentru generaţia noastră, fără penali în funcţii publice este  ceea ce ar  fi trebuit să fie punctul 8 pentru părinţii noştri. De aceea, fără penali este provocarea acestei generaţii”, a declarat Barna.

Liderul USR a declarat că ”de data asta suntem pregătiţi să mergem până la capăt”.

 ”Da, nu putem da timpul înapoi, dar ceea ce putem noi astăzi este să ne asigurăm ca generaţiilor viitoare nu le va mai fi furat viitorul, de aceea suntem astăzi aici şi  de aceea face acest demers de democraţie reală, de aceea suntem astăzi împreună şi vă provoc să visaţi. Imaginaţi-vă finalul anului 2020, după alegerile naţionale când  sunt sigur că Alianţa USR Plus va da României un guvern şi un prim ministru onest şi competent şi ne vom aduce atunci aminte împreună că drumul spre victorie a trecut în mai 2019 prin Timişoara. Şi eu cred  şi vreau să credeţi împreună cu mine că de data aceasta suntem pregătiţi să mergem până la capăt şi să învingem pentru că îi am alături de mine pe Dacian Cioloş, pe colegii mei şi suntem aici împreună  pentru a crea această alternativă. De ce s-a născut Alianţa USR Plus? S-a născut pentru că oamenii decenţi din România trebuie să aibă o alternativă care să lupte cu şanse reale, cu PSD şi cu vechea clasă  politica. Această alternativă există astăzi şi se numeşte USR Plus”, a declarat Barna.

Liderul USR a menţionat că 500.000 de români au semnat pentru Alianţa 2020 USR Plus şi că un million de români au semnat pentru Fără Penali în funcţii publice.

Bara a mai spus că partidele care au fost până acum la guvernare au făcut doar promisiuni pe care nu le-au onorat.

”Ne-am săturat de minciună, de incompetenţă, de promisiuni care nu se mai întâmplă niciodată. De fiecare dată, înainte de alegeri, ne-au promis şi PSD şi celelalte partide istorice, ne-au promis autostrăzi şi ce au făcut? Nici astăzi nu avem o autostradă care să lege Timişoara, unul dintre cele mai importante oraşe ale României de Bucureşti sau o autostradă care să lege provinciile istorice ale României. Ne-au promis spitale şi ce au făcut? Absolut nimic. Astăzi spitalele sunt le fel de murdare şi medicamentele la fel de scumpe. Şi ne-au promis şcoli mai bune pentru copii şi ce au făcut? Nimic. Şi  astăzi copiii noştri pleacă din ţară pentru o şcoală mai bună sau un salariu mai bun şi astăzi copiii mor  în latrine în fundul unor curţi de şcoală. Este de neacceptat lucrul acesta. Dar ce au făcut în schimb? Pe 10 august  ne-au gazat, au dat în Parlament coduri ale penalilor şi au scos prin ordonanţă coduri ale infractorilor”, a spus Barna.

Mitingul Alienţei USR Plus are loc în Sala ”Constantin Jude” din Timişoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.