Dan Barna a precizat că nu este mulţumit că alegerile locale parţiale din 27 iunie se desfăşoară în continuare într-un singur tur. El a mai spus că va propune spre dezbatere în coaliţie subiectul reformei electorale, printre care se număr şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în vederea stabilirii unui calendar clar în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vicepremierul a adăugat că a fost abordată tema Codului electoral în şedinţa de luni a Biroului Naţional al USR PLUS.
 
„Avem în câteva zile din nou alegeri pentru primari. Din nou într-un singur tur. E foarte clar că promisiunea pe care programul de guvernare şi pe care USR PLUS a făcut-o, şi coaliţia a făcut-o, nu s-a materializat şi nu avem alegeri în două tururi. Voi propune, voi discuta în coaliţie un calendar clar şi faţă de acest subiect. Comisia de cod electoral trebuie să devină realitate”, a explicat Dan Barna, luni la Parlament.
 
Acesta a mai anunţat că într-o şedinţă a coaliţiei va propune discutarea reformelor care au fost promise în campania electorală.
 
„Ideea aceasta că odată veniţi la guvernare închidem ochii la subiectele cu care am defilat în campanie este de neacceptat. Şi USR PLUS este exact în această poziţie, de a spune foarte clar şi de a pune pe masa coaliţiei acele reforme pe care le-am promis românilor. Programul electoral vorbeşte despre necesitate unei reforme electorale şi acest lucru trebuie să se întâmple, pentru că avem din nou alegeri fix cum erau în perioada PSD. E vreo performanţă aici?”, a mai spus Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.