Candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, şi-a înregistrat, vineri candidatura la Birou Electoral Central, el fiind însoţit de liderul PLUS, Dacian Cioloş, dar şi de susţinători. ”Eu voi fi în turul doi şi o să fiu următorul preşedinte al României”, a spus Barna. Despre preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu a făcut destul, el fiind ”un pompier pentru momentele în care casa a luat foc şi se prăbuşea”. Preşedintele Iohannis şi-a depus candidatura o oră mai târziu, comentând şi afirmaţiile contracandidatului său: ”Un fel de pompier atomic care a prevenit să se prăbuşească România. Se poate clasifica şi aşa. Cred că am fost foarte prezent şi o să fiu şi în continuare foarte prezent. Sigur că fără mine şi prezenţa mea, PSD chiar ar fi reuşit să distrugă justiţia din România. PSD ar fi reuşit să acapareze întreaga Românie şi ar fi fost o catastrofă pentru multe generaţii de acum încolo”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au sosit, vineri, la sediul BEC cu listele de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Dan Barna şi au anunţat că aproape 400.000 de persoane au semnat. 

”Avem aici semnăturile care o să-l ducă pe Dan Barna către Cotroceni şi o să permită candidatului nostru să-şi prezinte programul”, a declarat Dacian Cioloş.

La rândul său, Dan Barna a afirmat că ”România are nevoie de o schimbare”.

”Este momentul să avem obiective importante şi să ne ţinem de ele, este momentul în care putem să însănătoşim România. Este nevoie de viziune şi hotărâre. (...) România are nevoie de un preşedinte full-time, România are nevoie de un preşedinte prezent în fiecare zi în viaţa ţării. Eu voi fi în turul al doilea cu siguranţă şi voi fi următorul preşedinte al ţării”, a spus Barna.

Întrebat despre preşedintele Klaus Iohannis, Barna a afirmat: ”Vechea clasă politică, actualul preşedinte Klaus Iohannis, PNL, ne spun constant că mai bine nu se poate. Noi sunem că se poate mai bine. Preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent, poate nu ajungeam să uăm foc de atâtea ori în ultimii ani”.

Vineri, la ora 12.00, îşi va depune candidatura şi actualul preşedinte Klaus Iohannis. 

Joi, şi-au depus candidatura Viorica Dăncilă din partea PSD, şi Theodor Paleologu, din partea PMP, iar sâmbătă îşi vor depune candidaturile Kelemen Hunor, din partea UDMR, şi  Mircea Diaconu, susţinut de Pro România şi ALDE. 

Primul tur al alegerilor va avea loc în 10 noiembrie.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.