Dan Barna a declarat că îşi asumă scorul la alegerile parlamentare de duminică pentru că este un scor dublu comparativ cu anul 2016. „E un rezultat care confirmă ceea ce doreşte electoratul din România – USR PLUS trebuie să facă parte din viitoarea guvernare”, a mai spus liderul USR. El a adăugat că USR-PLUS va trebuie să aibă reprezentativitate în viitorul Guvern şi va avea în vedere câteva ministere la negocierile cu celelalte partide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Evident că îmi asum acest scor pentru că este practic un scor dublu faţă de 2016. E un rezultat care confirmă ceea ce doreşte electoratul din România – USR PLUS trebuie să facă parte din viitoarea guvernare. Este un rezultat prin care USR-PLUS îşi confirmă statutul de partid important”, a afirmat Dan Barna luni seara la Digi 24.

Acesta a explicat, după ce i-a fost semnalat că la europarlamentare a fost un scor mai bun al USR-PLUS decât la alegerile parlamentare, că acolo a fost prezenţa mai mare la vot, iar cetăţenii puteau vota de oriunde.

„De la 10% la alegerile locale la 16% la parlamentare este o creştere în câteva luni. Pe de altă parte, tot duminică ne-a confirmat victoriile din 2016. Rezultatul arată practic că USR-PLUS e un partid care a continuat să crească, iar comparaţia cu europarlamentarele unde prezenţa a fost mai mare şi unde se poate vota de oriunde, pe când la locale şi parlamentare se poate vota din judeţul tău. Electoratul USR-PLUS e unul dinamic şi specific marilor oraşe. La europarlamentare a fost şi acel semnal de revoltă în contextul în care Liviu Dragnea aproape ne scosese din Europa”, a precizat liderul USR.

Întrebat dacă Alianţa va cere anumite portofolii sau să aibă un anumit număr de miniştrii în viitorul Executivul, Barna a răspuns: „Evident pentru realizarea acestor angajamente vom asuma nişte ministere în discuţii. Printre principiile cu care ne aşezăm la masă e o chestiune de reprezentativitate a forţelor din această coaliţie. Vedem că avem un 24-25% la PNL, un 16% la noi. Dacă vorbim de o majoritate de 245-250 de parlamentari, esteo majoritate decendă cu care s-a mai guvernat în România şi evident reprezentarea în Guvern va fi pe această pondere”.

PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, la Camera Deputaţilor, 29,73 %, urmat de PNL - 25,19%, USR - PLUS - 14,73 %, AUR - 8,61%, UDMR - 6,04 %, iar PMP şi Pro România se situează sub pragul electoral, cu 4,68 %, respectiv 4,22 %din voturi, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 18.609 din cele 19.553 de secţii de votare, reprezentând 95,17 % din voturi.

Senatoarea USR Florina Presadă a afirmat că alegerile parlamentare au fost pierdute de USR-PLUS şi nu câştigate de PSD sau PNL. Ea a transmis un mesaj lui Dan Barna, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea şi Vlad Voiculescu, precum şi altora din această „gaşcă” şi le-a spus că aroganţa lor şi nepotismul au dus la aceste rezultate pentru Alianţă. „Încercaţi o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Vina pentru acest scor e a conducerii care a sabotat, prin deciziile sale, entuziasmul susţinătorilor USR-PLUS”, a adăugat Presadă.

Mai mulţi simpatizanţi USR au cerut demisia lui Dan Barna de la şefia USR, în comentarii la mesajul video al acestuia postat pe pagina sa de Facebook, după apariţia exit-poll al CURS-Avangarde care arată că USR-PLUS este în jurul procentului de 15% la alegerile parlamentare de duminică. „Din punctul de vedere al USR-PLUS pot să spun că este un rezultat istoric”, preciza în video Barna, aflat în izolare din cauza infectării cu noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.