Liderul USR Dan Barna a declarat luni că premierul Ludovic Orban a acceptat prorogarea pensiilor speciale pentru primari cu cel puţin un an, în condiţiile în care acestea ar fi urmat să intre în vigoare de la data de 1 ianuarie. De asemenea, Barna spune că prim-ministrul a acceptat amendamentul USR privind transparentizarea, iar toate modificările obscure în buget vor trebui să fie comunicate de către cei care le iniţiază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Suntem în măsură să comunicăm câteva victorii importante pentru USR, spun victorii pentru că sunt rezultatul unui demers pe care l-am avut în Parlamentul României şi vorbesc aici de acceptarea amendamentului privind transparentizarea. De acum înainte toate modificările acelea obscure care apăreau brusc în buget şi nu ştia nimeni de unde şi de ce au apărut vor trebui să fie comunicate şi să fie disponibile în spaţiul public de către cei care le iniţiază”, a declarat Barna, la finalul întâlnirii cu premierul Orban. 
Liderul USR a spus că o victorie importante este prorogarea pensiilor speciale. 
“O altă victorie importantă este prorogarea pensiilor speciale pentru primari cu încă cel puţin un an la momentul de faţă ceee ce este un element important. Acestea urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie şi ar fi devenit drepturi câştigate, nu se mai putea face nimic. Am reuşit să obţinem acordul premierului şi acordul PNL pentru prorogarea acestui termen”, a mai afirmat Dan Barna.
El a declarat că academiile fantomă nu vor mai primi fonduri de la buget.
“De asemenea, un amendament cumva moral pentru ceea ce înseamnă educaţia şi educaţia de calitate în România, academiile fantomă ale diverşilor politruci şi sinecurişti vor putea în continuare să îşi desfăşoara activitatea, dar doar în baza resurselor proprii, nu vor mai folosi resursele publice ale statului. (…) În domeniul infrastructurii am reuşit o creştere cu 80 la sută a alocării pentru infrastructura de reabilitare drumuri şi poduri. Practic de la 203 milioane cât era prevăzut iniţial bugetul a ajuns la 363 de milioane alocări pentru confortul şi calitatea drumurilor din România. Au mai fost aprobate amendamente în infrastructură, sănătate, educaţie, mediu”, a mai explicat Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.