Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat despre primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, că, deşi ”a schimbat geaca roşie cu cea galbenă”, referindu-se că acesta a schimbat formaţiunea politică şi a trecut de la PSD la PNL, are ”excese pesediste”. Barna a arătat că la Iaşi, consilierii locali ai USR PLUS au şapte întrebări pentru care aşteaptă răspunsul, înainte de a vota bugetul local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Iaşi, e o situaţie particulară pentru că actualul primar al Iaşiului, deşi a evoluat, să spun aşa, politica ca tip de geacă din păcare are excese pesediste. Adică nu mai are geacă roşie, are geacă galbenă. E o metaforă cunoscută cu nişte preşedinţi de partide care schimbă nişte geci de o culoare sau alta. Domnul Chicica deşi şi-a schimbat tricoul roşu cu tricoul galben şi-a păstrat, din păcate pentru el şi pentru PNL, a apăstrat apucăturile PSD-iste”, a declarat Dan Barna la Digi24, luni seară.

Barna a precizat că aleşii USR PLUS au unele condiţii pentru votarea bugetului local al municipiului Iaşi.

”Şi în momentul de faţă, lucrurile sunt în felul următor, ca să vă dau ştirea la zi,  colegii mei din USR PLUS Iaşi au  propus, pentru a vota acel buget, nişte condiţii, nişte criterii de super bun simţ. Sunt aşa: transparentizarea contractelor primăriei, concursuri pentru arhitectul-şef, concursuri pentru city manager, adică nişte cerinţe care în toată lumea se numesc bună guvernare şi transparenţă, audit pe ceea ce înseamnă cheltuielile municipalităţii, adică lucruri fireşti prin care se poate transmite de către primarul general, că se schimbă lucrurile în administraţia locală. De ce spun asta?  Pentru că dacă ieşenii ar fi  avut încredere în Mihai Chirica necondiţionat, aşa cum pretinde dânsul, i-ar fi dat  o altă majoritate. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Faptul că majoritatea este consolidată şi constituită în jurul USR PLUS, cu Mihai Chirica, într-adevăr, arată că ieşenii aşteaptă nişte schimbări în modul de administrare a primăriei, iar ceea ce a propus domnulChirica până acum, nu arată lucrul ăsta”, a declarat Barna.

Liderul USR PLUS a adăugat că sunt şapte punste pentru care consilierii locali aşteaptă răspunsuri.

”Sunt şapte puncte pentru care se aşteaptă răspunsul. E practic un cadru de discuie nu despre vrem să  numim pe cineva într-un post sau altul, e despre cum va fi administrată Primăria Iaşi”, a mai declarat Barna.

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, luni, de consilierii locali, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, după ce reprezentanţii PSD au părăsit sala de şedinţe, iar consilierii USR PLUS s-au abţinut de la vot.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.