Liderul USR, Dan Barna, a declarat, duminică seară, că prezenţa mare la vot arată că românii au spus clar ce fel de Românie îşi doresc, iar iniţiativa ”Fără penali” va deveni literă în Constituţie, primii paşi în acest sens fiind făcuţi. De asemenea, Barna a cerut demisia Guvernului Dăncilă, ”pentru mizeria pe care a făcut-o din nou cetăţenilor din diaspora”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Referendumul despre ce fel de Românie vrem să fim a trecut, a trecut cu peste 40% prezenţă, asta înseamnă că românii au răspuns. USR vă promite că Fără penali va ajunge literă în Constituţie pentru că astăzi, prin cele două întrebări la care românii au răspuns hotărât prin prezenţa lor, primii paşi au fost făcuţi. Referendumul acesta arată că, după trei ani de minciună, hoţie şi dispreţ, oamenii au spus «Până aici, mai departe nu trebuie să mergem»”, a declarat Dan Barna.

Aceasta a apreciat că ”este o victorie uriaşă a cetăţenilor României care s-au mobilizat spectaculos, mult peste aşteptări”, ceea ce arată că ”România are resurse să rămână o ţară europeană”.

”Ceea ce s-a întâmplat în diaspora, arată o dată în plus că acest Guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial, formal şi explicit, demisia Guvernului Viorica Dăncilă pentru mizeria pe care a făcut-o din nou cetăţenilor din diaspora. După ce avea experienţa din 2014, acest lucru este de neacceptat”, a mai spus Barna.

Acesta a vorbit despre necesitatea introducerii votului votului electronic şi votului prin corespondenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.