Vicepremierul Dan Barna afirmă, miercuri seară, că ceea ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii ”arată că nimic, dar nimic din ceea ce înseamnă democraţie nu este definitiv câştigat”, iar ”în orice moment lucrurile pot să o ia la goană înapoi”. De aceea, consideră Barna, democraţia trebuie apărată, prin implicare şi participare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce se întâmplă acum în Statele Unite ne arată că nimic, dar nimic din ceea ce înseamnă democraţie nu este definitiv câştigat. În orice moment lucrurile pot să o ia la goană înapoi. Ceea ce se întâmplă acum în Statele Unite ne arată că fiecare zi şi fiecare moment de existenţă a democraţiei într-o ţară trebuie permanent şi continuu apărate şi vegheate prin implicare şi participare”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dan Barna.

”Faptul că vedem acum în America tuturor viselor imagini similare cu amintirile de acum 30 de ani din România noastră este cea mai elocventă dovadă că fiecare generaţie trebuie să lupte pentru bucata ei de libertate şi democraţie”, a adăugat vicepremierul.

Acesta şi-a exprimat convingerea că ”America va trece peste acest moment aşa cum România a trecut peste traumele similare ale anilor ‘90”.

”Istoria are acest prost obicei să se tot repete într- un loc sau altul şi apoi merge mai departe. Solidaritate şi susţinere poporului american”, a încheiat vicepremierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.