Preşedintele USR, Dan Barna, răspunde propunerii liderului PSD Vioricăi Dăncilă privind semnarea unui pact „pentru bunăstarea românilor”, susţinând că doar dacă PSD renunţă la guvernare şi semnează pactul pentru organizarea de alegeri anticipate propus de USR-PLUS se va putea discuta despre un astfel de pact.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă, Am luat act de propunerea pe care ne-aţi adresat-o în spaţiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor. Vă scriu pentru a vă transmite că Alianţa USR PLUS se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră şi PSD semnaţi pactul pentru anticipate şi vă prezentaţi demisia din funcţia de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact” este răspunsul dat de Dan Barna şi publicat pe pagina de Facebook a USR, sâmbătă. 
Dan Barna cere Vioricăi Dănclă şi PSD să dovedească „responsabilitate şi preocupare pentru situaţia României din prezent”, precizând că USR are un pact cu cetăţeenii. 
„Dumneavoastră şi Partidul Social Democrat ar trebui să dovediţi responsabilitate şi preocupare pentru situaţia României din prezent. Dacă sunteţi, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveţi datoria să puneţi capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră şi a întregului guvern. Alianţa USR-PLUS îşi propune să guverneze respectând toate legile ţării. Bunăstarea romanilor trebuie să crească, nu să scadă. Însă bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptăţile din sistem şi înlăturând acele forţe politice care le-au creat. Ăsta e angajamentul nostru. Pactul nostru este cu cetăţenii!” a mai scris Dan Barna.
Liderul PSD, Viorica Dăncilă a scris, vineri seară, pe Facebook, că partidele şi candidaţii se ceartă, negociază şi ”eşuează lamentabil în faţa românilor”, întrucât niciun pact propus până acum nu propune bunăstarea românilor. ”Propun partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor”, a scris Dăncilă, afirmând că doreşte ca ”oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”. Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a prezentat, vineri seară, textul pactului pe care Viorica Dăncilă îl propune partidelor parlamentare, precizând că aşteaptă de la formaţiunile politice ”să fie alături de fiecare român” şi să semneze acest document. Social-democraţii propun ca pensiile şi salariile să nu fie tăiate şi să fie urmat calendarul creşterii acestora, dar şi să nu fie modificate diferite prevederi din Codul Fiscal.
Preşedintele Pro România, Victor Ponta,  a anunţat că va propune colegilor să semneze şi să susţină Pactul Naţional propus de Viorica Dăncilă şi că ia în serios propunerea, deşi documentul apare ca fiind trimis de “Liviu Dragnea - Cabinet Preşedinte”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.