Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, miercuri, înainte de negocierile cu PNL, care au loc la Senat, că USR nu va avea niciun fel de discuţii cu cei de la PSD, singura formulă de guvernare din care vor să facă parte fiind cu PNL şi UDMR. Dacian Cioloş a mai afirmat că USR recunoaşte dreptul PNL de a da premierul într-un guvern viitor. El a făcut din nou apel la PNL să ia o decizie, pentru că ”nu se poate plimba în fiecare zi şi la PSD fie la USR”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Avem o primă discuţie astăzi cu delegaţia PNL în urma căreia PNL ar trebui să decidă dacă intenţionează să negocieze refacerea coaliţiei cu USR sau dacă vrea să negocieze cu PSD. Deci e o alegere pe care, după această discuţie preliminară – înţeleg că astăzi PNL va avea o discuţie cu PSD, şi după aceste întâlniri preliminare, din punctul nostru de vedere PNL ar trebui să decidă foarte clar dacă vrea să negocieze refacerea coaliţiei sau dacă vrea să negocieze un acord cu PSD”, a spus Cioloş la Senat.
 
El a precizat că, dacă la întâlnire se va negocia refacerea coaliţiei, data viitoare ar trebui să se întâlnească şi cu UDMR.
 
”Aşa ni se pare corect şi asta ne-ar permite să mergem înainte cu refacerea coaliţiei”, a explicat Cioloş.
 
Preşedintele USR a mai spus că s-a pierdut prea mult timp şi ”există această soluţie pe masă de refacere a coaliţie, dar PNL trebuie să îşi dorească asta pentru a începe negocieri serioase”.
 
”Ar trebui să începem discuţiile cât mai devreme ca să stabilim din programul de guvenare unele măsuri pe care viitorul Guvern să le ia, atât pentru a rezolva situaţii de criză, dar şi un calendar de reforme. Dacă vom negocia ar trebui să stabilim şi elementele de bază ale fiecărei reforme, tocmai ca să nu mai avem dispute ulterior, odată ce am stabilit Guvernul. Vreau să vă mai spun că USR e gata în zilele următoare să susţină în Parlament orice iniţiativă legislativă în procedură de urgenţă  care să vină cu soluţii la rezolvarea situaţiei de criză din domeniul sănătăţii şi al energiei. Ştim că avem un guvern interimar care nu poate emite ordonanţe, dar pot fi promovate proiecte legislative şi noi suntem gata să le susţinem tocmai pentru ca în paralel să putem negocia refacerea coaliţiei”, a mai arătat Cioloş. 
 
Preşedintele USR a mai spus că USR ”recunoşte dreptul PNL-ului de a desemna un premier”. 
 
”O să vedem care este propunerea, dar înainte de a discuta propunerea cred că e important să discutăm dacă ne punem de acord pe acest cadru”, a afirmat Cioloş, el menţionând că un Guvern trebuie să fie în stare să gestioneze un guvern de coaliţie şi nu doar al PNL. 
 
Cioloş a mai spus că nu a discutat cu UDMR despre propunerea unui premier UDMR. ”Noi acum discutăm cu PNL. Cred că de aici poate să pornească nucleul care apoi să ducă la refacerea coaliţie şi vom vedea ce intenţionează şi UDMR.
 
Preşedintele USR a transmis un mesaj către PNL: ”Nu se poate plimba în aceeaşi zi şi la PSD şi la USR, va trebui să aleagă după aceste discuţii preliminare”, a spus el. 
 
”Nu se pune problema ca USR să negocieze o formulă guvernamentală cu PSD. O spunem asta de mai multă vreme şi o repetăm şi astăzi. Singura formulă de negociere pentru o majoritate guvernamentală din care USR să poată face parte este cu PNL şi UDMR”, a mai spus Cioloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.