Preşedintele Grupul Renew Europe din Parlamentul European, liderul PLUS Dacian Cioloş, afirmă că ”democraţia e vulnerabilă atunci când nu o preţuim şi nu o apărăm în fiecare zi”, iar ceea ce se întâmplă în statele Unite ale Americii ”reprezintă un avertisment dureros că excesul şi lipsa de echilibru în comportament şi discurs sunt periculoase pentru orice ţară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Democraţia e vulnerabilă atunci când nu o preţuim şi nu o apărăm în fiecare zi. 
Violenţa nu poate în niciun caz şi niciodată apăra sau întări democraţia. O poate doar compromite”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, dacian Cioloş. 
 
Acesta apreciază că cea ce se întâmplă Statele Unite este consecinţa ”otrăvii populismului şi a diviziunilor semănate de Donald Trump”. 
 
”Imaginile din Statele Unite amintesc de mineriadele din România şi reprezintă un avertisment dureros că excesul şi lipsa de echilibru în comportament şi discurs sunt periculoase pentru orice ţară. Dacă se poate întâmpla în SUA, se poate întâmpla oriunde. Sprijin deplin pentru prietenii noştri americani dedicaţi democraţiei şi statului de drept. Nimic nu poate fi mai puţin american decât ce se întâmplă acum la Washington”, a mai scris Cioloş. 
 
Mai mulţi protestatari care îl susţin pe Trump au pătruns în clădirea Capitoliului de la Washington în ziua în care este validată alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA. 
 
Poliţia Capitoliului a reţinut câţiva protestatari care intrau în clădire. Unii demonstranţi au ajuns până în sala Senatului, căţărându-se pe ziduri, moment în care poliţiştii au scos armele. De asemenea, poliţia a ordonat, miercuri, evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce manifestanţi susţinători ai lui Trump au protestat faţă de validarea victoriei lui Joe Biden în faţa Capitoliului, într-o atmosferă tensionată. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.