Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate, în 12 martie, sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu OUG pentru alegerile anticipate. OUG a fost adoptată de Guvernul Orban cu o zi înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CCR a anunţat, vineri, că a stabilit pentru 12 martie dezbaterea excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de Avocatul Poporului în legătură cu OUG 26/2020, referitoare la alegerile anticipate.

În 21 februarie, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu OUG privind alegerile anticipate, considerând că modalitatea de desfăşurare a alegerilor pentru Parlament nu poate fi legiferată prin OUG şi că în domeniul electoral, competenţa Guvernului este aceea de organizare a alegerilor şi de reglementare normativă a măsurilor care se impun în acest sens, şi nu de stabilire efectivă a sistemului electoral naţional care este ”un drept suveran al Parlamentului”.

OUG 26/ 2020 a fost adoptată de Guvernul Orban cu o ziînaite de a fi demis prin moţiune de cenzură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.