Curtea Constituţională a decis, marţi, că Legea privind măsurile de protecţie a personalului didactic, în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei, propusă de senatorul PSD Şerban Nicolae şi care oferea statutul de autoritate publică personalului didactic este neconstituţională în ansamblul ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Constituţională a dezbătut, marţi, sesizarea depusă de 26 senatori USR şi PNL, dar şi de Avocatul Poporului cu privire la Legea privind măsurile de protecţie a personalului didactic, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind măsurile de protecţie a personalului didactic, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei este neconstituţională, în ansamblul său. În argumentarea soluţiei pronunţate, Curtea a reţinut, în esenţă, că legea supusă controlului de constituţionalitate a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului”, a transmis CCR.

Legea stabilea acordarea statutului de autoritate publică cadrelor didactice şi a fost iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae. 

”Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar este învestit cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în limita competenţelor stabilite prin Statutul personalului din învăţământ”, prevedea legea adoptată de Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.