Comisia pentru legislaţie şi cooperare interinstituţională din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) apreciază că nu se impune un aviz al CSM în legătură cu legea privind carantina şi izolarea, întrucât nu intră în sfera proiectelor de acte normative pentru care este necesar avizul Consiliului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia a apreciat că nu se impune exprimarea unui aviz de către CSM, având în vedere faptul că,potrivit jurisprudenţei CCR prooiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic nu intră în sfera proiectelor de acte normative pentru care există obligaţia iniţiatorilor de a solicita avizul acestei autorităţi. În plus,Comisia a reţinut că nu se impune emiterea unui aviz şi din perspectiva faptului că nu a fost transmisă Consiliului forma proiectului de act normativ asupra căruia s-a solicitat avizul,ci doar un un material de lucru în fomă tabelară întocmit la nivelul Comisiei juridice a Senatului”, se arată într-un document al CSM.

De asemenea, acelaşi document menţionează că ”s-a exprimat şi opinia minoritară în sensul că ar trebui exprimat de către Consiliu un aviz negativ cu privire la proiectul de act normativ în discuţie”.

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat vineri că este necesar şi un aviz al CSM pe legea privind carnatina şi izolarea, dat fiind că este vorba şi despre proceduri jusiciare.

Proiectul de lege al Guvernului privind carantina şi izolarea a trecut de Camera Deputaţilor într-o formă modificată substanţial, iar de sâmbătă au început dezbaterile în Comisia juridică a Senatului, care ar urma să finalizeze joi raportul, pentru ca legea să fie dezbătută de plen, într-o şedinţă programată de la ora 12:00, la care este aşteptat şi premierul Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.