Deputatul USR Cristina Prună a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că legea offshore va intra cel mai probabil miercurea viitoare la vot în plenul Camerei Deputaţilor. Ea a arătat că deputaţii vor avea ocazia, în comisia raportoare, să discute şi cu reprezentanţii celor două companii care vor face exploatarea în Marea Neagră. În plus, legea nu va putea fi atacată la CCR, pentru că AUR, singura formaţiune care a votat împotrivă, la Senat, nu are semnăturile necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristina Prună a arătat că săptămâna viitoare vor avea loc dezbateri în comisia de raport, şi ”cel mai probabil miercurea viitoare va fi votul în plen”.

Ea a precizat că AUR nu are semnăturile necesare să atace la Curtea Constituţională această lege, în contextul în care este singura formaţiune care a votat împotrivă.

”În Comisia de raport vom avea ocazia să discutăm cu minsterul de Finanţe şi ministerul Energiei dar şi cu reprezentanţi ai operatorilor, cele două companii care vor investi, sper să fie o discuţie deschisă şi să înţelegem ce votăm şi că vor fi extrase gazele”, a mai spus ea.

Cristina Prună a mai afirmat că USR insistă să susţină amendamentul prin care profitul din extracţia gazelor să meargă spre pensiile românilor, pe modelul Pilonului II de pensii, un model norvegian. 

Legea offshore a fost adoptată, miercuri, de plenul Senatului, cu 91 de voturi pentru şi 13 contra. Au votat în favoarea legii toate partidele, mai puţin cei de la AUR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.