Profesorul Cristian Preda a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că îl vede vorbind ca un birocrat şi ca un reprezentant al acestui sistem de securitate naţională care este alcătuit tocmai din oameni care şi-au construit cariera prin plagiat. El s-a referit şi la legile securităţii naţionale, care au provocat discuţii în spaţiul public, arătând că directorul SRI, Eduard Hellvig ar trebui să explice care este responsabilitatea domniei sale, în particular, în aceste legi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu l-am cunoscut pe acest domn Cîmpeanu, deşi am fost colegi de liceu. L-am cunoscut când a avut această ascensiune, în doi trei ani a ajuns din prodecan preşedinte al rectorilor, într-o perioadă destul de scurtă, Eu îl văd vorbind ca un birocrat şi ca un reprezentant al acestui sistem de securitate naţională care este alcătuit tocmai din oameni care şi-au construit cariera prin plagiat”, a spus Preda. 

El a precizat că acest lucru ”ar trebui să pună pe gânduri pe cei care se gândesc la securitatea României”.

”Dacă ai un sistem care este construit astfel, pe vinovăţii ascunse, pe vinovăţii îngropate şi solidarităţi, nu bazate pe onestitate, ci pe absenţa onestităţii, ţara nu este în siguranţă. Securitatea înseamnă siguranţa cetăţenilor, nu confortul demnitarilor, bodyguarzi, ci sentimentul fiecărui cetăţean că poate în libertate să studieze, să muncească, să trăiască în ţara asta. Lumea, cum ştim, nu prea are acest sentiment, că de aia pleacă valuri, valuri. În loc să salveze ultima speranţă a acestor generaţii tinere, se comportă, am uneori senzaţia că este mai rău ca în anii 90”, a mai precizat Cristian Preda. 

Despre legile securităţii naţionale, Cristian Preda a arătat că ”directorul SRI, Eduard Hellvig ar trebui să explice care este responsabilitatea domniei sale, în particular, în aceste legi ale securităţii naţionale”. 

”Să ne spună dacă el nu a validat acest lucru, de ce s-a întâmplat acest lucru. Pentru că, într-un astfel de sistem, draftul nu este făcut de femeia de serviciu sau cea care face cafeaua, ci există o ordine ierarhică. Aceste texte nu puteau fi considerate un draft dacă Hellvig nu le vedea, ori acest nume cred că ar  trebui pronunţat foarte apăsat. Se vorbeşte de mult despre influenţa nefastă a directorului SRI asupra modului în care înţelege puterea preşedintele Iohannis, nici unul nici altul nu spun nimic pe această temă şi nu este sănătos pentru viaţa politică din România. Dacă domnul Hellvig nu este vinovat, să ne spună cine este vinovat din cadrul SRI”, a mai spus Preda. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.