Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a precizat, la finalul dezbaterii moţiunii simple împotriva sa în plenul Camerei Deputaţilor, că tocmai Sorin Grindeanu şi PSD vorbesc despre penali să cătuşe. „Aveţi fantezii cu cătuşe la PSD? Ne pare rău pentru dumneavoastră”, a adăugat el. Lui Daniel Suciu, care a vorbit despre faptul că PSD s-ar uita la PNRR precum maimuţa la algoritm, Ghinea i-a transmis „dacă maimuţa se uită cu dificultate la algoritm, să ştiţi că nu e problema algoritmului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Plec de la câteva prezumţii de bună credinţă, domnule Grosaru. Aţi calculat eronat, parţial. Logica este următoarea – 1,6 miliarde euro au intrat până acum, până la 31 mai. Asta înseamnă 10 milioane euro pe zi. Vor mai intra 2,3 miliarde euro până la sfârşitul anului, caz în care vom reface calculul pe zi. Va fi evident mult mai mult. Este foarte simplu. Domnule George Simion, a fost o eroare într-adevăr pe care mi-o asum şi îmi pare rău, că am spus că aţi semnat moţiunea alături de PSD. Vă felicit. Ar fi fost ruşinos. Din păcate, aţi votat moţiunile anterioare. Dar într-adevăr, a fost o eroare. Sper să nu votaţi. Vă răspund şi răspuns la toate cele cinci întrebări. Logica este următoare: pe fiecare proiect ai nişte ţinte de livrat, nu înseamnă că se împart banii la ţinte. Dacă ai un maestru de site şi proiectul este de un milion de euro, nu înseamnă că se întâmplă doar site-ul în acel proiect. Această logică se poate aplica pe toate cele cinci întrebări ale dumneavoastră. Dacă vreţi detalii, daţi-mi în scris o interpelare parlamentară cu acele exemple şi vă răspund, în scris, pe fiecare dintre ele”, a afirmat Cristian Ghinea de la tribuna plenului Camerei. 

Referitor la faptul că liderul deputaţilor AUR a vorbit despre FMI şi PNRR, ministrul a spus că Fondul Monetar Internaţional nu are nicio legătură cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Mi-aţi spus că v-am minţit în legătură cu FMI şi că atunci când noi am stat de vorbă, FMI era în ţară. Da, domnule nu are niciun fel de legătură. Misiunea FMI nu avea nicio legătură cu PNRR. FMI nu va fi implicat în PNRR. Este o treabă internă a UE. Va fi implementat de către Guvernul României, de către noi în următorii opt ani, atenţie şi de către Comisia Europeană”, a explicat Ghinea.

MInistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene i-a invitat din nou pe social-democraţi să citească Regulamentele şi PNRR, pentru „cititul nu doare”.

„CV-ul meu este public. La fel şi declaraţia de avere şi când îi auzi pe Grindeanu şi pe PSD vorbind de penali şi de cătuşe, domnule, mă faceţi să râd. Da? Aveţi fantezii cu cătuşe la PSD. Ne pare rău pentru dumneavoastră. Vreau să îi spun domnului Suciu care a trecut pe la Fonduri Europene ca gâsca prin apă. A încercat să mute proiectele de la PNDL în POR. Domnule Suciu, v-a trimis Comisia Europeană acasă, după ce aţi încercat să luaţi proiecte din PNDL şi să le trimiteţi la Bruxelles. Mă întreabă domnul Suciu ce se întâmplă cu acreditarea autorităţilor de management. Domnul Suciu nu a citit Regulamentul care nu mai are procedura acreditării acolo. V-am spus – citiţi domnule Regulamentele că nu doare. Nu doare să citiţi. Puneţi mâna pe carte şi citiţi”. În final, apropo de maimuţe şi algoritmi vreau să vă spun aşa – domnule, dacă maimuţa se uită cu dificultate la algoritm, să ştiţi că nu e problema algoritmului”, a conchis Cristian Ghinea. 

Camera Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Cristian Ghinea, urmând ca votul să fie dat marţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.