Prim-ministrul Dacian Cioloş i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Cristian Ghinea ca ministru al Fondurilor Europene în locul Aurei Răducu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, propunerea de numire în funcţia de ministru al Ministerului Fondurilor Europene a domnului Cristian Ghinea, consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat, luni, la cererea primului-ministru Dacian Cioloş.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene”, a anunţat Aura Răducu într-un comunicat de presă.

Imediat după anunţul făcut de către Răducu, premierul a anunţat că îi acceptă demisia. “Am acceptat demisia doamnei ministru Aura Carmen Răducu. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene”, preciza Cioloş.

Surse guvernamentale au precizat, pentru News.ro, că numele lui Cristian Ghinea a fost luat în considerare de către premier pentru postul de ministru al Fondurilor Europene imediat după demisia lui Răducu.

Cristian Ghinea a studiat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi a făcut un master la London School of Economics. După întoarcerea în ţară, a fost printre fondatorii think tankului Centrul Român de Politici Europene. În paralel, a avut o carieră ca publicist, scriind pentru ”Dilema Veche”, ”România Liberă” şi ”Cotidianul”.

Cristian Ghinea (FOTO: facebook)
Cristian Ghinea (FOTO: facebook)

Nu a mai activat în presă după ce a fost numit, în noiembrie 2015, consilier de stat pe probleme europene la Cancelaria primului-ministru.

Cristian Ghinea (FOTO: facebook)
Cristian Ghinea (FOTO: facebook)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.