Câteva mii de oameni s-au adunat duminică în centrul Craiovei, la iniţiativa PSD, pentru a aduce un omagiu regelui Mihai, acţiunea fiind condusă de fostul primar al Craiovei, ministrul Lia Olguţa Vasilescu, şi de senatorul Claudiu Manda, liderul PSD Dolj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii au plecat într-un marş al tăcerii din zona Primăriei Craiova până în Piaţa Tricolorului, unde se află un bust al regelui Mihai şi unde au fost depuse flori şi coroane şi au fost aprinse candele.

Acţiunea de comemorare a regelui Mihai a fost organizată de PSD Dolj, care iniţial anunţase că sâmbătă, 9 decembrie, va organiza un "miting împotriva statului paralel".

”Ştiţi că în această perioadă convocasem un miting de protest, dar când s-a anunţat decesul Majestăţii Sale, am convocat conducerea partidului şi a organizaţiilor locale. E vorba despre toţi primarii şi consilierii noştri. Sunt coamenii pe care noi i-am convocat. (...) Noi am anulat orice miting de protest. Sunt doar cei pe care noi i-am convocat. Regele Mihai a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Craiova încă din 2013. De altfel, oraşul Craiova este unul dintre puţinele care au statui ale Regelui Mihai”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Ea susţine că, potrivit estimărilor Jandarmeriei şi Poliţiei Craiova, la acţiunea de comemorare a regelui Mihai au participat aproximativ 8.000 de persoane.

"Judeţul Dolj şi Craiova nu uită că Regele Mihai a semnat două decrete privind înfiinţarea Universităţii din Craiova şi a Filarmonicii Oltenia. Administraţia locală, sub conducerea PSD, i-a mulţumit Majestăţii Sale pentru înfiinţarea celeor două instituţii, declarându-l în anul 2013 cetăţean de onoare al municipiului Craiova", a motivat PSD Dolj organizarea acţiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.