Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, joi, după ce o publicaţie din Iaşi l-a acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat, că este un atac "mârşav” la adresa instituţiei la care a urmat cursurile doctorale. "Nu aş vrea să comentez o non-ştire pe care o cataloghez din start ca un fals", a spus el. Premierul Ludovic Orban a intervenit, spunând că nu poate decide PSD şi niciun jurnalist dacă o teză de doctorat este sau nu corectă şi că există o singură instituţie care poate da un asemenea verdict. După apariţia articolului în care Alexe este acuzat de plagiat, PSD ceruse demiterea lui, invocând inclusiv o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la plagiatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Reporter de Iaşi, mai multe pagini din lucrarea de doctorat a lui Costel Alexe, intitulată "Clima şi topoclima Municipiului Iaşi şi a ariei metropolitane" şi susţinută în septembrie 2012, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, sunt plagiate dintr-un studiu şi o carte. Sursele nu apar nici la nici la note de subsol, nici în bibliografie, iar un fragment este preluat cu tot cu o greşeală de tehnoredactare.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost întrebat, joi după-amiază, la Eforie, dacă este adevărat că ar fi plagiat în teza sa de doctorat.
 
“Nu aş vrea să stricăm o asemenea frumoasă zi cu o non-ştire. E campanie electorală, intrăm în ultima săptămână, iar adversarii politici sau instituţiile media aservite adversarilor mei politici se întrec care pe care e mai inventiv. Nu este un plagiat, nu s-a pus nici măcar o secundă problema. Din păcate, e un atac mârşav la instituţia în care au urmat cursurile şcolii doctorale, la adresa comisiei de doctorat şi a conducătorului meu. Am demonstrat atât în cariera educaţională, cât şi în cea profesională transparenţă, onesitate şi de fiecare dată am respectat legea şi reglementările în vigoare. Nu aş vrea să comentez o non-ştire pe care o cataloghez din start ca un fals”, a declarat Costel Alexe. 
 
Întrebat ce părere are despre postarea de pe site-ul PSD,potrivit căreia ministrul Mediului ar trebui demis conform unui principiu enunţat de preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: "Nu cred că PSD face guvernul liberal şi ca atare ceea ce spune PSD nu valorează nici cât două cepe degerate, mai ales după comportamentul din ce în ce mai evident care pune PSD în poziţia de duşman al românilor. Chestiunea legată de tezele de doctorat, există o singură instituţie care are calitatea să decidă dacă o teză a fost întocmită conform normelor legale, dacă a fost sau nu plagiat. Nu poate decide PSD şi nici un jurnalist dacă o teză de doctorat este sau nu corectă. Aruncatul cu noroi în campanie este sportul naţional al PSD şi al tuturor jurnaliştilor plătiţi cu bani negri sau cu banii instituţiilor publice de către PSD. Nu îmi întemeiez judecăţile de valoare pe minciunile gogonate lansate în spaţiul public de un PSD din ce în ce mai disperat. Mai important pentru România nu sunt aceste mizerii, ci sunt proiectele realizate de Guvern. Toate bârfele de colţ de stradă nu au absolut niciun fel de relevanţă pentru viaţa de zi cu zi a românilor”.

Reprezentanţii PSD au afirmat, joi, pe Facebook, că ministrul Mediului, Costel Alexe, trebuie demis imediat, "conform standardului enunţat chiar de preşedintele Iohannis".

"PSD îi solicită public premierului Orban să semneze astăzi încetarea mandatului acestuia, iar dacă şeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent! Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupţia şi traseismul, ci şi #plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obişnuit ca o şpagă", au susţinut ei.
 
Ei au invocat şi o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis, conform căreia "dacă despre un politician apare discuţia că ar fi plagiat, el pleacă din politică. Să se retragă dacă sunt hoţi, fiindcă plagiatul este o formă de hoţie".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.